Як зварити мило будинку

Як зварити мило будинку

Як зварити мило з нуля. Урок миловаріння мила на золі

Як і обіцяла, розповім сьогодні як я варила мило на зольному щелоке. Майстер класів як зробити натуральне мило на лугу багато, але от як зварити натуральне мило на лузі я не знайшла. Якщо у Вас також виникало питання як зварити мило будинку на зольному щелоке, можливо Ви знайдете щось корисне для себе.

Як приготувати луг я писала ось тут. Так як чіткого пошаговогоплана варіння мила я не знайшла, тому експериментувала сама. За основу взяла співвідношення 1: 2, тобто 1 частина жиру і 2 частини лугу. Перше своє мило я варила на лузі, який готувала кип’ятінням один раз. Друге мило варила вже на більш міцному щелоке.

Взяла 300 грам свинячого жиру і 600 мл лугу. Жир брала вже готовий, перетоплений. Приблизно через годину починається процес омилення.

Спочатку утворюється рідина, яка схожа на молоко. При подальшому кипінні, розчин світлішає. Жир, який спочатку плаває над лугом, поступово перетворюється на емульсію і маса починає густіти.

При варінні обов’язково потрібно мило періодично перемішувати. У цей час потрібно починати додавати нову порцію лугу. Я додавала по 100 грам. Головне стежити, щоб вся рідина не википіла, інакше мило може пригоріти. Кожна нова порція лугу продовжує розпочату омилення і маса поступово перетворюється на прозору масу.  

При подальшому кипінні ця маса починає густіти. За консистенцією схожа на рідку манну кашу або густий кисіль.

Це і є мильний клей. Перевірити можна ще, взявши на лопаточку трохи маси. Мильна клей стікає тонкою цівкою, а емульсія краплями.

емульсія

мильний клей

Після отримання мильного клею, приступила до отсолке кухонною сіллю. Отсолка потрібно робити дуже обережно, додаючи сіль невеликими порціямі.Соль потрібно розкидати по всій поверхні і перемішувати, не торкаючись дна каструлі. Нову порцію солі додавати після вступу в реакцію попередньої.

отсолка мила

Як тільки мило стане схоже на сирнистий масу і спливе нагору, отсолка припиняють.

Під час отсолка мило з вогню знімати не можна, можна просто зменшити вогонь.

Точна кількість солі назвати не можу. У мене пішло приблизно близько столової ложки. Залежить воно напевно від складу вихідних матеріалів, фортеці лугу. На отсолка оливкового у мене пішло трохи більше. Головне – краще невеликими порціями, добре перемішувати і не поспішати з новою порцією солі до повного вступу попередньої. При додаванні першої порції солі, мильний клей ставати спочатку рідким, але з додаванням нових порцій мило відшаровується.

Після отсолка каструлю з милом залишити на кілька годин, щоб соляний розчин відшарувався. Я залишала на ніч.

Потім мило потрібно акуратно відокремити від розсолу, і залити новою порцією лугу. Я брала в цей раз у співвідношенні 1: 1. Можна додати кількість лугу на 50 грам більше на кожні 100 грам мила. Я читала з 100 грам жиру виходить 150 грам мила. Це дійсно так. Але можете зважити.

початок омилення при другій варінні

Друга варіння займає вже менше часу, близько 2,5 годин. Все залежить як добре пройшло омилення перший раз.

мильний клей готовий

Потім процедуру повторюємо: отсолка, відстоювання і ядерне мило готове. Отсолка в цей раз повинна проводитися до тих пір, поки мило не спливе. Сирнистий маса не повинна вийти, просто густа маса. Я залишала відстоюватися на півтора-дві години. Потім мило потрібно відокремити від розсолу. Щоб краще відокремити отримане ядерне мило, я викладала його на друшляк, попередньо застелений серветкою.

Залишити на півтори – дві години. Потім можна розкладати у форми. У формах я залишала на добу. Потім вийняти і залишити сушитися.

При варінні мила на жирі утворюється піна. Якщо хочете отримати більш якісне ядерне мило, її краще знімати. Для отримання кращого результату можна також кілька разів проводити варіння і отсолка мила.

Не можу сказати, чи потрібно мило залишати зріти або користуватися відразу. Точної інформації не знайшла. Але поки не користувалася. Можна з отриманого ядерного мила зробити більш якісне туалетне мило. Саме з такого мила виготовляють якісні сорти туалетного мила.

Якщо мій урок з миловаріння допоможе відповісти Вам на питання як зварити мило будинку. буду дуже рада.

А ось що у мене вийшло:

Мило з 100% свинячого жиру

Мило з оливкової олії. Дуже ніжне, добре милитися.

Це моє перше творіння. Тут я збирала, як стара на колобок: по холодильнику. Жир і маргарин вершковий. Потім вже готове я його розтопила і додала 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку масла рижію і ароматизовані лавандою. По шматочку віддала приятелькам для ” дегустації # 187 ;.

За коментарі буду рада і дуже вдячна.

А якщо хочете першими дізнатися про нові статтях на блозі, підпишіться, заповнивши форму нижче.

Прочитати повністю: Джерело

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 5 =