Як зробити бринзу в домашніх умовах з козячого молока

Як зробити бринзу в домашніх умовах з козячого молока?

Історія виникнення сиру під назвою бринза насправді дуже дивна і цікава. Цей продукт вперше був приготований близько шести тисяч років тому. І вперше про нього почули в східних країнах, звідти він і прийшов до Європи. Людина, яка першим побачив цей сир і спробував його, не був сироваром, і вийшло це подія абсолютно незапланованим. Одного разу один купець на ім’я Канан відправився в довгий шлях, взявши з собою трохи молока налитого в ємність, зроблену з овечого шлунка. Купець йшов дуже довго і коли він зголоднів, то вирішив попити молока, але відкривши свій бурдюк, він побачив у ньому щільний грудку замість білої рідини. Спробувавши цей щільний згусток, купець залишився, дуже задоволений його смаком, і з тих пір було покладено початок виробництва сиру.

Справжній сир бринза готується, саме, з овечого молока. Але сир, приготований з козячого або коров’ячого молока, буде таким же смачним і чудовим, як і його “прабатько”. Отже, в даній статті будуть викладені поради про те, як робити бринзу в домашніх умовах. Для того щоб приготувати ропні сир потрібно молоко, яке буде не тільки свіжим, але і жирним, і щільним одночасно. Тому при виборі молока для приготування цього виду сиру необхідно враховувати всі ці критерії. Адже молоко, що має велику щільність, дозволить мати на виході більшу кількість готового продукту. Одним з найбільш смачних і корисних для людини сирів, є бринза з молока овечки та кози. Завдяки молоку цих тварин при виготовленні сиру досягається необхідна консистенція і кращий смак.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + twenty =