Як зробити Балтушка або манку для риболовлі

як зробити Балтушка або манку для риболовлі?

mcn nikitos Учень (109), закрито 1 рік тому

Серега_ Просвітлений (40264) 1 рік тому

Загальне правило при приготуванні «бовтанки».

– воду, приготовану для бовтанки потрібно прокип’ятити (що б позбутися не потрібних запахів) і остудити до кімнатної температури.

– паличку для замішування бовтанки, краще виготовити з фруктового дерева. Добре якщо це будуть – персик, абрикос, груша, яблуня, черешня.

– посуд для приготування бовтанки повинна бути скляною, а не пластмасовою.

Безумовно, можна приготувати “бовтанку” і стеблом полину в пластиковому стаканчику, на воді з перегрітої калюжі і нічого не зловити, а саме дрібниці відрізняють щасливого рибалки від любителя випити на природі.

Після цього можна приступати до приготування бовтанки. Для приготування бовтанки беремо 200 грамовий стакан. Насипаємо половину склянки манки. Тепер, поки манка суха, в неї додаються ароматичні добавки – розмелені в кавомолці зерна анісу, ваніль в невеликій кількості (хто то додає на кінчику ножа) або в 3 рази більше ванільного цукру. Весною і раннім літом можна готувати «бовтанку» на натуральному коров’ячому молоці. Потрапляючи у воду така бовтанка не тільки дає специфічний аромат, але ще й дає апетитне хмарка каламуті, яке дуже подобається рибі. Влітку, коли вода добре прогріється, в рецепт приготування бовтанки можна додати такі добавки, як ложечка натурального меду, полуничне або малинове варення. Нещодавно, один рибалка зізнався, що додає в бовтанку вміст пакетиків чаю Greenfield “Summer Bouquet”. «Болтушка» набуває приємний рожевий колір і запах малинки. Повинен зізнатися, що улови його завжди викликають заздрість у початківців рибалок.

Після приготування суміші, починаємо додавати в суміш воду, молоко, компот або дуже слабкий чай, маленькими порціями, постійно розмішуючи манку. Рідина додаємо до тих пір, поки «бовтанка» не досягне тієї консистенції коли за виймальної палички не почне тягнутися рідка манка. У цей момент, головне не зробити «бовтанку» дуже щільною. Краще нехай вона буде трошки рідкої – добре замісивши «бовтанку» залиште її до риболовлі настоятися. При цьому вона загусне, а якщо ви вважаєте, що «бовтанка” не досить густа, то додайте в неї трохи борошна. Ступінь загустіння «бовтанки» залежить від якості манки і, якщо ви бачите, що «бовтанка» виходить рідкою, грудочками чи погано збивається, то знайте, що це погана манка і наступного разу не купуйте манку цього виробника!

Тепер ви знаєте секретні рецепти приготування «бовтанки». ось вам ще декілька порад з користування «бовтанку» на риболовлі:

– Завжди прибирайте «бовтанку» з сонячних променів,

– накривайте «бовтанку». що б вона не заветрівалось,

– якщо «бовтанка» загусла, то опустіть стаканчик з «бовтанку» в воду, вийміть його і повністю вилийте з нього воду. Тепер замісіть «бовтанку» – вона знову буде потрібної консистенції.

Решта відповіді

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − ten =