Як зробить бутерброд_1

Прекрасна річ ці самі бутерброди. Їх можна їсти як самостійну страву. як закуску перед обідом. як доповнення до супу. чаю. каву. Зручно взяти з собою бутерброди в школу і перекусити на перерві. вони незамінні в поході. на пікніку. при поїздках в поїзді. Л якщо раптом до тебе нагрянули друзі. то від бутербродів вони вже точно не відмовляться.

Важливо і те. що бутерброди можна приготувати із залишків продуктів. яких не вистачить на окрему страву. Можна зробити не тільки смачні. але і по – справжньому красиві бутерброди. Пригадується для них практично все. чорний і білий хліб. причому не має значення – – м’який він чи черствий. масло. м’ясо. риба. ковбаса. сир. сир. овочі. консерви. Будь-які продукти навіть у малих кількостях підуть у справу.

Бутерброди бувають гарячі і холодні. солоні та солодкі. великі бутерброди – вежі або піраміди і маленькі бутерброди – канапе. Можна зробити навіть бутербродні рулети і бутербродні торти.

Почнемо з того. що основою будь-якого бутерброда є хліб. Краще. якщо він буде без кірки. За ступити з хлібом можна по – різному. Можна використовувати його просто так. але набагато краще підсмажити в тостері або в гарячій духовці протягом 1 – 2 хвилин. Можна підсмажити скибочки хліба на сковорідці в маслі. Вогонь повинен бути сильним. щоб утворилася рум’яна і хрустка скоринка. Якщо хліб черствий. не біда. Вмочи скибочки в холодне молоко і обсмажити їх на сковорідці з маслом. Це робиться швидко. всього за 2 – 4 хвилини.

Тепер. коли хліб у нас готовий. починаємо священнодіяти. Бери грінку або підсмажений шматок хліба. посипай його тертим сиром або просто поклажі сир шматочком і відправляй підготовлені бутерброди в духовку на 2 хвилини. Можна намазати гарячий хліб повидлом. покласти на нього ковбасу. шинку. сосиску. котлету. попередньо обсмаживши їх в гарячому маслі. і знову поставити все це в духовку на хвилину чи дві.

Буде не тільки смачно. але й красиво. якщо на готовий бутерброд. вийнятий з духовки. ти покладеш скибочку свіжого або солоного огірка або помідора. колечко. відрізане від звареного круто яйця або від редиски. Не завадить і зелень. кріп. петрушка. селеру. салат.

Найбільші бутерброди називаються шведськими. Робляться вони з цілого батона. розрізаного вздовж на 6 товстих. довгих скибок. Їх треба трошки змастити маслом і посадити на пару хвилин у гарячу духовку. щоб вони підрум’янилися. А от потім і починається справжня творчість. Шинку. ковбасу. м’ясо можна класти на хліб окремо або ж всього по шматочку. Потім додавай запечені або обсмажені половинки помідорів. скибочки баклажанів. кабачків. болгарського перцю. лука. огірки (свіжі або солоні), мариновані корнішони (маленькі огірочки), часточки яєць – загалом. все. що підкаже тобі фантазія. Не забудь трохи посолити свою споруду. а потім запікай бутерброд в розігрітій духовці 3 хвилини.

Але і це ще не все. Коли дістанеш свій бутерброд з духовки. обов’язково прикрась його зеленню. змасти майонезом. присолені сметаною. Якщо ти любиш гострі приправи. то можна використовувати гірчицю. в яку додай розім’яті печені яблука. хрін зі сметаною. Часник і трохи чорного перцю теж справі не зашкодять.

Чим більше усіляких продуктів лежить на твоєму бутерброді. ніж він гарніше. тим краще. Але треба поспішати. Бутерброд їдять гарячим. так він набагато смачніше.

Ну як. сподобалося.

А ось ще кілька рецептів різних бутербродів.

• На підсмажений скибочка чорного хліба поклади пластинку будь солоної риби. тільки не забудь спочатку очистити її від кісток. зверху часточку помідора. свіжого. обсмаженого або солоного. кружечок огірка. редиски. зелень.

• підсушити шматочки хліба в тостері. змасти їх маслом. поклади скибочки будь-якого холодного м’яса. яловичини. курки. індички. присипаючи зверху натертим сиром. кмином і посади в розігріту духовку на пару хвилин.

• Обсмаж на сковорідці в маслі скибочки чорного хліба. поклади на них пластинки корейки. шинки або сала. які спочатку теж треба трошки обсмажити. Додай зверху солоний огірок або корнішон.

• На тости з білого хліба можна покласти колечка баклажанів. обсмажених в рослинній олії. потім запекти в духовці не більше 2 – 3 хвилин. Па готові бутерброди кладуть болгарський перець. селеру. часник. але це на твій розсуд.

• Розітри солоний або солодкий сир з яйцем або з яєчним жовтком і кропом. який треба порізати подрібніше. Підсмаж грінки з білого хліба. поклади на них сир і шматочок вершкового масла. Запікати в духовці не більше 5 хвилин. Можна замість сиру взяти сиркову масу. змащену зверху збитим яйцем.

• Якщо у тебе підсмажені грінки з чорного хліба. то на них можна покласти терту або дрібно порізану бринзу. колечко помідора і шматочок масла. Все це потім теж відправляється в духовку.

• Солодких бутербродів можна придумати дуже багато. Поклади. наприклад. на тости з білого хліба пластинки мармеладу і посип зверху товченими горіхами і з’їси.

• Можна на підсмажений білий хліб покласти сир гіркою. а в середині нього зробити поглиблення. куди налити рідкого варення з будь ягоди. Якщо варення або джем густі. гірку роблять з них на рівному шарі сиру.

• Помаж білий хліб маслом. потім медом. а зверху поклади ягоди. Вони можуть бути однакові або різні. як тобі більше подобається. Взимку бери ягоди або фрукти з компоту.

Сам бачиш. що рецептів можна придумати скільки завгодно. Справа за тобою. Фантазуй. вигадуй.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 6 =