Як вибирати помідори?

Уміння купувати помідори (томати) допоможе вам не тільки насолодитися цим соковитим овочем, але і зберегти здоров’я. Щоб правильно їх обрати, потрібно враховувати багато нюансів і навчитися використовувати свій природний арсенал – зір, дотик, нюх. Отже, колір може бути різним: яскраво-червоним, білим, жовтим і т. д. Харчова цінність у всіх помідорів приблизно однакова, але для алергіків краще не червоні. Огляньте область плодоніжки – якщо колір зеленуватий або різко відрізняється, то, можливо, плід дозрівав вже після того як його зірвали. Вибираючи помідор, буде добре, якщо ви побачите його зріз: повинен бути без білих прожилок, соковитим, а внутрішні камери заповнені.

Чим менше камер, тим смачніше. Як правило, помідори з ребристою поверхнею мають найбільшу кількість камер. До того ж такі плоди дуже легко розтріскуються. Обов’язково пробуйте на дотик. Хороший, корисний помідор повинен бути дозрілим і вирощеним без зайвої кількості нітратів.

Якщо він сильно м’який, значить перезрілі, а якщо твердий недозрілий. З товстою шкіркою – напевно вирощений з використанням нітратів. Запах хороший показник свіжості і зрілості.

Зрілий помідор завжди пахне, і чим смачніше і соковитою аромат, тим краще. Недозрілі плоди можуть не пахнути взагалі або мати слабкий аромат. Якщо хочете, щоб томати краще зберігалися, то купуйте їх з плодоніжкою. Влітку вибирайте тільки грунтові помідори.

В інший час року будьте подвійно обережні. При кімнатній температурі такі ніжні овочі, як помідори, зберігаються зовсім недовго. А якщо вони стиглі і не вимагають дозрівання, то граничний термін зберігання 3 дня.

У домашніх умовах вони найкраще протримаються в холодильнику. Термін зберігання помідор в такому випадку збільшується до одного тижня. Якщо все ж помідорів багато, використовуйте ящики, коробки, в яких повинні бути укладені тирсу або щось заміняє тирса (солома, мішковина). Поміщайте їх туди акуратно і плодоніжкою вгору. Кожен ряд не забувайте накривати черговим шаром тирси.

Ідеальна температура в цьому випадку повинна бути 8-12 гр. Ц. Якщо нижче температура можуть захворіти. Якщо вище можуть швидко перезреть і зіпсуватися. І важливо, щоб приміщення мало хорошу циркуляцію повітря. Ніколи не зберігайте плоди в ізольованих ємностях. Корисний нюанс: помідори невеликого розміру зберігаються найкраще і тому найбільш придатні для зберігання.

Біологічно томати не є овочами, а. Якщо бути точніше, так як ростуть на лозі і виростають з насіння. Але у зв’язку з тим, що вони вирощуються на городі і подаються на стіл, як інші овочі разом з м’ясом, то їх прийнято вважати овочами.

Більш того, помідори є одними з найпопулярніших продуктів харчування. У світі вирощується більше 60 млн. тонн томатів, що набагато більше, ніж, наприклад, і яблук (близько 45 і 35 млн. тонн відповідно). Лідер з виробництва Китай (16%).

Як вибирати помідори?

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + 12 =