Як вибирати огірки?

Огірки – обов’язковий компонент найрізноманітніших страв. Особливо популярним цей овоч стає в літній сезон, коли огірки продаються повсюдно. Розібратися в цьому достатку буває не просто.

Слідуючи наступні рекомендації, ви зможете вибрати якісні та апетитні огірочки для вашого столу. Перше, на що варто звернути увагу при виборі огірків – їх зовнішній вигляд і забарвлення. Вибирайте овочі з яскраво-зеленою шкіркою і щільною структурою. Забарвлення свіжих огірків – насичена, але не дуже блискуча. Якщо огірочки мають шкірці неприродні відблиски, можливо, вони оброблені воском або напхані добривами. На дотик овочі повинні бути пружними і міцними, не мати на поверхні темних плям, помятостей і тріщин.

Уважно розгляньте хвостик, якщо він виглядає занадто млявим і зів’ялим, значить, перед вами огірки не самої першої свіжості. Якщо ж ви все-таки придбали в’ялі і підсохлі огірки, їх можна реанімувати, опустивши в блюдо з холодною водою. Через кілька годин вони повернуть свою пружну форму. Не вибирайте занадто великі огірки. Оптимальний розмір популярних огіркових сортів – 10-15 см. Надто великі огірки є перерослими, часто мають водянистий смак і велику кількість насіння.

Ще одна ознака того, що овоч переріс – жовте забарвлення. Від покупки таких пожовклих огірочків теж варто утриматися. Крім того, дрібні огірки гірчать набагато рідше, ніж великі. Ще один істотний фактор, що говорить про якість продукту – його аромат. Якщо є можливість, понюхайте розрізаний овоч. Запах повинен бути свіжим, характерним для огірка.

Не купуйте огірки, пахнуть сторонніми домішками, і особливо хімікатами.

Як вибирати огірки?

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − eighteen =