Як вибирати м'ясо?

Саме час поговорити про те, як правильно вибрати м’ясо, якщо ви хочете приготувати відбивні на вечерю, або відправляєтеся на природу з друзями смажити шашлик. Знати, як вибрати свіже м’ясо дуже важливо. В основному, в магазинах і на ринках, продають такі види: яловичина, свинина, телятина, баранина. У великих гіпермаркетах можна зустріти конину. Так само, буде не зайвим знання про те.

Як вибрати м’ясо яловичини і телятини, вони повинні відрізняються за кольором і віком. Яловичина від червоного до темно-червоного кольору дорослий рогата худоба старше 3 місяців. Телятина від світло рожевого до світло-червоного тварина віком від 1 місяця до трьох.

Чим молодший худобу тим світліше м’ясо. Жир у яловичини світло жовтий, у телятини білий або кремовий. Свинина повинна бути ніжно-рожевого кольору.

Жир білий. Колір баранини від блідо-рожевого до блідо-червоного. Жир білий, ніжний і прозорий. не повинно бути синців, темних плям. Якщо такі є, значить тварина неправильно забивали; при натисканні пальцем м’якоть повинна легко продавитися і швидко прийняти початкову форму, якщо цього не відбулося, то м’ясо явно не свіже; зріз повинен бути злегка вологим.

Якщо дуже мокрий, це означає, що м’ясо було заморожено або неправильно зберігалося; поверхня не повинна бути заветренной або сірого кольору. Такі ознаки говорять про несвіжості продукту; м’якоть не повинна розвалюватися. Якщо це не так, причин може бути багато від неправильного зберігання продукту, до багаторазового заморожування м’яса. Коли ви купуєте м’ясо понюхайте його, ні в якому разі не повинно бути присутнім сторонніх запахів. Не варто брати м’ясо дуже жирне.

Вибирайте м’ясо у якого співвідношення м’якоті і жиру приблизно однакове. Такий вид м’яса називається мармуровим. При приготуванні, такий сорт буде менше втрачати у вазі, не згортатиметься на сковороді, і рівномірно прожариться.

Для смажених страв вибирайте перший сорт. У свинини це: окіст, корейка, вирізка. А так само можна смажити шию. У яловичини це: вирізка, товстий край, тонкий край, внутрішня і верхня частина ноги. Нога повинна бути обов’язково задня. Передня дуже жилава і суха.

Для відварних і тушкованих страв вибирайте другий сорт. У яловичини беріть: лопатку, грудинку. У свинини: лопатка, грудинка, шия.

Запам’ятайте! Якщо вам намагаються продати вирізку більше 2 кг, не вірте. Вирізка, сама по собі, порівняно невелика. Близько 11,5 кг. При виборі м’яса на ринку уважно оглядайте його, і просите ветеринарні документи.

Самі розвертайте м’ясо і уважно вивчайте шматок. Багато торговців на ринках намагаються запхнути м’ясо з великими кістками, вселяючи вам, що тут мовляв одна м’якоть. Є продавці, які загортають жир, жили всередину м’яса, і ось на вас дивиться красивий ідеальний шматок. Вибираючи м’ясо обов’язково подивіться на тушку, на ній повинні стояти друку. Це означає, що дане м’ясо відповідає якості, і безпечно для вживання. Краще всього якщо м’ясо купувати з ранку.

У цей час його тільки привозять на ринки і в магазини. Воно свіже. Чим довше воно лежить, тим небезпечніше стає. І, ніколи не купуйте м’ясо поблизу магістралей, заводів, в екологічно забруднених районах.

Тепер ви знаєте як правильно вибрати м’ясо, дотримуйтеся цих простих правил, і ви не прогадаєте.

Як вибирати м’ясо?

Прочитати статтю повністю.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − 5 =