Як вибирати диню?

Як правильно вибрати стиглу диню? Кавун і диня неодмінні атрибути літа, що минає. Однак у кожного з нас свої переваги: хтось пристрасно любить кавун, а інші і дня не можуть прожити без солодкого аромату дині. Про те, ми вже говорили в одній з попередніх статей. А як правильно вибрати стиглу диню? Адже і на цей рахунок існує чимало премудростей і секретів. Існує безліч різних видів динь, однак найбільш популярними в середній смузі

вважаються сорти колгоспниця і торпеда: вони краще за всіх переносять транспортування і зберігання.

А на батьківщині цієї ароматної ягоди, Півдні Росії, налічується цілий спектр сортів: Галілей з зеленуватою і солодкою м’якоттю, диня-канталупа зі смугастою шкіркою і яскраво-помаранчевої серцевиною, ароматна Алтайська диня та інші. За винятком свого неймовірного смаку, диня, до всього іншого, надає сприятливу дію на роботу системи травлення, підвищує імунітет і сприяє поліпшенню шкіри. Існує навіть спеціальна динна дієта, що сприяє швидкому схудненню без болісного почуття голоду. Однак такі чудодійні ефекти доступні лише тим, хто знає, як вибрати стиглу диню.

Розкриємо декілька хитрощів, які обов’язково вам знадобляться при покупці дині: Аромат стиглої дині. Стиглість дині можна легко визначити за запахом. Солодка і зріла диня виділяє тонкий аромат. У разі якщо диня зовсім не має запаху або, чого гірше, попахує зеленню, краще відкладіть такий плід в сторону; Правильний звук дині. Як і у випадку з кавуном, переконатися в стиглості дині можна злегка грюкнувши по ній долонею.

Стигла диня дає глухий хлопок, а не дзвінкий як у кавуна; Шкірка. Ще один маленький секрет того, як вибрати диню, полягає в її шкірці: кірка плоду при невеликому натисканні повинна пружинити. А якщо динна шкірка виявилася дуже м’якою, і після натискання залишаються сліди від пальців, значить, ягоди переспілі і їй пора відправитися на смітник, а не в руки до покупця. Ще одна вагома спостереження, яким неодмінно слід керуватися тим, хто не знає, як вибрати диню торпеду це забарвлення плоду. На дині не повинно бути темних плям, колір плоду рівномірний незалежно від сорту. Зверніть увагу і на хвостик дині: він повинен бути злегка підсушеним.

А ось носик, слід від квітки, навпаки, має бути злегка м’яким. Намагайтеся не купувати диню поблизу доріг і в наметах з антисанітарними умовами. Плоди не повинні валятися на землі! У такому випадку, вони можуть бути пошкоджені, а крізь тріщини у диню можуть потрапити збудники ботулізму або інших небезпечних інфекцій.

удьте уважні при виборі дині так ви захистите себе від отруєнь і зможете повною мірою насолодитися цим солодким і ароматним плодом.

Як вибирати диню?

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Семен Семенович пише: з чого вибирати, якщо вже котрий рік лайно завозять. Давно вже не купую

KlubPokupately пише: У мене теж немає довіри до цих побутових приладів на нітрати. Там же не зазначено які саме солі, просто кількість. А показання ознаки вибору зрілого і солодкого кавуна, для дітей асфальту. Всі кавуни і тим більше дині, везуть на продаж не дозріли. Інакше вони по дорозі протухнут. А у більшості динь така сортова особливість, вони на корні не зріють а протухають як груші. Хвостик у літніх кавунів сухий, якщо він пролежав тиждень, а зривають із зеленим хвостиком. Ну а колір плоду залежить від сорту.

Олександра Незнаю пише: спасибі за інформацію. тільки де зараз можна нормальні кавуни знайти? і взагалі нормальні продукти.

Evgeny Matvienko пише: будь ласка) так, на жаль, це не просто!

belomor3030 пише: а ваш прилад перевіряли? у вас є сертифікат якості

Іван Іванов пише: кавун 60 кг це спеціальний сорт

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + eleven =