Як в домашніх умовах зварити згущене молоко? За ГОСТам СРСР у згущеному молоці з цукром повинно було міститися не більше 26. % Вологи, не менше 43. 5% цукру (сахарози), не менше 28. 5% жиру, білків, молочного цукру і мінеральних речовин, у тому числі жиру – не менше 8.

5%. У згущеному молоці з цукром сухих речовин (не рахуючи цукру) має бути в з гаком 2 рази більше, ніж в натуральному молоці. Крім того у справжній згущеному молоці зберігаються вітаміни – В1, В2, значна частина вітаміну В12 і вітаміну А. Для того, щоб отримати згущенку, з молока потрібно випарувати велику кількість води.

Якщо процес випарювання буде відбуватися при температурі 100С, то знизиться поживна цінність молока, зміняться властивості білка, зменшиться вміст вітамінів (якщо не зникнуть зовсім), тому молоко випарюється під вакуумом і кипить при зниженій температурі (температура кипіння молока в цих умовах 55-60С) . Як забезпечити вакуум в домашніх умовах? Чесно кажучи, не знаю (принаймні, нічого не приходить на розум, крім пилососа : ( ). Під час згущення в молоко додають цукровий сироп. Цукор грає роль консерванту – згущене молоко з цукром вельми стійкий продукт: відкриту банку згущеного молока з цукром можна зберігати в холодильнику і використати протягом місяця і нічого з Вами не повинно трапитися. Потім згущене молоко деякий час знаходиться в охолоджувачах, також працюють під вакуумом.

У цей час у ньому відбувається процес перетворення молочного цукру – він випадає у вигляді дрібних, невидимих оком і що не відчуваються на смак, кристалів. Так що моя відповідь такий – я не знаю як можна в домашніх умовах приготувати таке згущене молоко, яке могло б до смаку, якісним складом і ціною конкурувати зі згущеним молоком, виробленим промисловим способом (рослинно-жирові сиропи, які видаються зараз за згущене молоко, я відкидаю, як не пройшли відбіркового туру). Якщо хтось може повідомити щось цікаве з приводу виробництва згущеного молока в домашніх умовах – буду рада. Фото домашнього «сгущенноварочного» апарата і звареної в ньому згущеного молока додав Валерій Як в домашніх умовах приготувати згущене молоко від користувачів: 01. 06. 2009 19:52 Як в домашніх умовах приготувати згущене молоко поки без фотографії.

Якщо у вас є фото цієї страви,.

Як варити згущене молоко в домашніх умовах: інструкція з безпечної варінні

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

maseanea58 пише: розумниця!!!! просто те, що доктор прописав!!!!!

TeslaTiamat пише: можна, тільки потрібно молока більше разів на 6 і часу стільки ж

Тетяна Коровіна пише: Він помер? = (

jamila jamila пише: можна без сухого молока.но рецепт по іншому вже, а у мене що вийшло теж саме 1:00 на водяній парі вона у мене була ще жітковатая я вирішила додати 1ч.л. харчової соди для кексу я це гдето чула і воно у мене відразу загусло потім залишила остигати перемістила в баночку, але тільки через 3 дня вона у мене стала точь в точь згущене молоко

malidako пише: к сожелению да, в 2011, 7 квітня

Ferrosplav пише: молодець, але потрібно просто знайти 1 виробника згущеного молока який все робить по ГОСТу. r Відваріть куплене консервне згущене молоко 2,5 години, охолодіть якщо виходить застигла світло-коричнева маса – справжнє, а есле виходить темно коричневе полужидкое з неприємним смаком фальсифікат .

Alinusik06 пише: Здравствуйте, дорогі друзі! Заслужений, всіма улюблений кухар і музикант від Бога, що заслужив своїми рецептами вашу любов і повагу, Олег Ковальов покинув вчора вночі наш світ. Всі, хто його знали особисто і хочуть висловити співчуття або вшанувати його пам’ять на похорони, що відбулися 07.04 в 12.00, г.Troisdorf, Німеччина, пишіть в личку. З повагою, люблячі і скорботні друзі Олега …

Рома Жулего пише: Рідкісною тупості коментар! …

Анастасія Горячкова пише: точно!

morevkusa пише: @ LadyNegress Домашню згущене молоко роблять там, де знають як вона робиться, а не там, де її не продають. А щодо не зустрічали поганий згущеного молока, – вважайте, що Вам просто пощастило, або Ви ще молоді і не встигли застати справжню згущенку СССРовским часів. Якби Ви її спробували, то зрозуміли б різницю.

sdelaypausu пише: Бідні німці, нету у них нормальної згущеного молока, тому й доводиться "винаходити велосипед" 🙂

Raisa Kornelsen пише: Царство небесне автору відео …..

Ніка Романова пише: а можна без сухого молока?

LadyNegress пише: Дізнатися не складно, достатньо в Інтернет зайти. А заходять саме тоді, коли згущене молоко потрібно для тортів і іншого. По мені, так що тоді, що щас, вся вона однакова. Є, звичайно, не дуже, але це вже коли термін придатності вийшов, треба перевіряти на банках … А так вся хороша. Не знаю, чого у вас там роблять. Найдешевшу брала, відмінна. Звичайно, якщо треба бути впевненим, що натуральна, то краще зробити вдома. Але ось сухе молоко у нас досить дороге.

jamila jamila пише: больщущее вам спасибі за рецепт я живу в Туреччині і у нас тут немає згущеного молока і гречки теж не було але зараз з’явилася в деяких магазинах вообщем я під кінець додала 1 ч.л. піш.соди і вам раджу так спробувати через 3 дня постійно маса стала згущене молоко)))))))

vandanum пише: я так в дитинстві робив))

катя Малинова пише: тут не уточнили скільки коров’ячого молока лити. підкажіть будь ласка))

LadyNegress пише: До чого ваш коммент? Домашню сгущена роблять в основному в тих країнах, де її не продають в магазинах. Для тортів потрібно, наприклад. А у нас ще жодного разу не зустрічала таку згущенку, яка була б рідка і неприємна після варіння. Ви, напевно, варити не вмієте. =)

Tamiris Kadyrova пише: а хоча да адже серавно воно растварітся і буде Житков молоко

Артур Епштейн пише: cпасибо обізательно приготую

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =