Як варити макарони в мультиварки?  Рецепти і тонкощі приготування

Розсипчастий, ароматний і фантастично смачний узбецький плов мрія багатьох кулінарів, але далеко не всім вдається домогтися потрібної консистенції страви. Рис може злипатися, овочі розварюються, м’ясо залишатися жорстким, незважаючи на тривалу підготовку. Простіше всього готувати цю страву в товстостінному казані: тоді воно виходить дійсно таким, як треба. Але краще не ускладнювати собі життя і приготувати узбецький плов в мультиварці цей чудовий кухонний прилад дозволяє домогтися приголомшливих результатів! Причому для цього не знадобиться особливих зусиль і тимчасових витрат: досить правильно підготувати продукти і своєчасно закласти їх в мультиварку.

Тонкощі приготування справжнього узбецького плову доступні навіть початківцям кулінарам, варто просто вибрати відповідний рецепт. Пропонуємо вашій увазі найпопулярніші і прості рецепти плову в мультиварки, що не віднімають багато часу і сил. 1. Щоб приготувати традиційний узбецький на основі баранини, вам знадобиться: Рис промиваємо в проточній воді, поки вона не стане прозорою. Баранину промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю і моркву чистимо, моркву ріжемо соломкою, цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Часник до кінця не очищаємо, знімаємо тільки верхню лушпиння і видаляємо жорсткі кінці зубчиків.

Включаємо мультиварку в режимі Жарка або Випічка, вливаємо олію. Як тільки воно розігріється закладаємо цибулю і моркву, а також очищену і нарізану соломкою айву. Помішуючи, підсмажуємо овочі, поки вони не підрум’яняться.

Потім додаємо м’ясо, перемішуємо, смажимо до золотистого відтінку. До обсмаженому м’яса і овочів додаємо рис і спеції, сіль, воду, встромляє в гірку рису часник. Не перемішуючи, готуємо в режимі Плов протягом 60 хвилин. Якщо ваша модель мультиварки не передбачає режим Плов, можна вибрати один з інших відповідних режимів (Гречка, Крупа, Гасіння, Рис).

Після того, як пролунає сигнал таймера, кришку не знімаємо залишаємо плов під кришкою ще на 40 хвилин. Готовий плов за традицією подається на стіл зі свіжим дайконом, кефіром, зеленим чаєм, свіжої пряної зеленню. 2. Смачний плов виходить і зі свинини або яловичини. Щоб приготувати узбецький плов на основі цих видів м’яса, вам знадобиться: Спосіб приготування досить простий. Включаємо мультиварку в режимі Випічка, вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло.

Коли масло розігріється, викладаємо натерту на великій тертці моркву і нарізану півкільцями цибулю. Після того, як овочі трохи підрум’яняться, викладаємо промите і нарізане кубиками м’ясо. Обсмажуємо його з усіх сторін, періодично помішуючи.

Засипаємо рис і спеції, вливаємо воду, кладемо часник (його можна чистити, а можна закласти, просто ретельно промивши і знявши верхню оболонку). Включаємо мультиварку в режимі Плов на 60 хвилин. Після сигналу таймера залишаємо плов на 20-30 хвилин під закритою кришкою, щоб він настоявся. Подаємо страву на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Як варити макарони в мультиварки? Рецепти і тонкощі приготування

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − eleven =