Як варити каву в турці?

Існують різноманітні способи приготування кави, але тим, хто не має особливого досвіду, раджу перш за все дізнатися, як варити каву в турці. Навіть цей метод включає в себе різні за технікою виконання варіанти. Але зараз я не буду вдаватися в подробиці екзотичного використання турки, а просто наведу докладний опис оригінального способу. 1. Нагрійте турку Найкраще для варіння кави підходить мідна турка, зважаючи на свою рівномірної теплопровідності, з вузьким горлечком. Помістіть її на маленький вогонь. Розжарювати агрегат не потрібно, просто злегка прогрійте дно.

2. Насипте в турку мелені зерна Тут все відносно і залежить від міцності сорту і ваших особистих переваг, але для початку виходите з розрахунку 2 чайні ложки на 150 грам води. Пам’ятайте, що сильно впливає на кінцевий смак напою. Трохи більше, трохи менше це не страшно. Якщо ви п’єте каву з цукром, то на цьому ж етапі додайте його за смаком.

Особисто я додаю ще й дрібку меленого імбиру. Спробуйте, може вам теж сподобається. 3. Налийте холодну воду Вона повинна доходити до самого вузького місця в шийці, щоб ще залишався вільний простір. 4. Варіть каву на повільному вогні Ставимо турку на повільний вогонь, але ні в якому разі не доводимо до кипіння. У цьому-то і трюк. У міру закипання на поверхні напою утворюється така собі скоринка, яка як би не дає випаруватися аромату.

Ось її і не можна порушувати. Якщо кава втік, то краще зробити заново. Як тільки ця кірка почне підніматися (намагайтеся відтягнути цей момент), зніміть турку з вогню.

Загалом, це все, але, знову ж, особисто я повторюю цю хитру операцію «не дай втекти» 2-3 рази. Експериментуйте, знайдіть для себе оптимальний варіант. Ось ви і дізналися, як варити каву в турці, тепер можна спробувати свої сили і в більш незвичайні способи приготування кави. Про них ми поговоримо трохи пізніше.

Як варити каву в турці?

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Combit пише: Це тростинний цукор, бренду не пам’ятаю

Combit пише: Так, нам теж подобається! Потрібний помел і головне стабільну якість. А то з іншим кави – як гра в рулетку.

Едик Дорон пише: Спасибі, дуже корисно. У мене питання що це за цукор

frankc15 пише: Скажіть а скільки води наливати, до горлечка або на нарівні. Спасибо!

Combit пише: А кава дійсно дрібного помелу? Зазвичай побутовими кавомолками не виходить розмолоти в пил або якщо й виходить, то кава Перепалені виходить

Тихон Макаров пише: А я цежу. Вже дуже дратує крупиці кави

Paul Logos пише: Тепер все ясно, спасибі.

Combit пише: Пінка показник правильності варіння і крім цього вона охороняє кави від швидкого охолодження. Кава по турецьки вирітся разом з кавовою гущею, після приготування треба дати їй трохи відстоятися, щоб гуща не дратувала, а пінка уповільнює процес охолодження.

Paul Logos пише: а якщо мені пофіг на пінку, шменку. можна варити як попало??

Paul Logos пише: Насправді спасибі! тепер виходить кава з пінкою))) Напевно я щось не розумію в кавування. Ну якщо громадськість каже, що пінка круто, значить – круто!

Combit пише: Кочечно можна, головне щоб Вам подобалося 😉

Олександр Хохлачев пише: Спасибо!!!

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × five =