Як варити холодець: кращі рецепти і секрети приготування

А ви знаєте, як і з чого готуватися холодець рецепт його ж зовсім не складний? Якщо ви вмієте варити бульйон, значить, впораєтеся і з холодцем. Так як холодець (або холодець) і являє собою не що інше, як охолоджений застиглий бульйон з шматочками м’яса. Що відкрили для всього світу холодець північні народи Росії користувалися ним як обідом швидкого приготування. Зварений бульйон, вони виносили на мороз, де незабаром той набував желеподібний вигляд.

Холодець, як називали сіверяни це блюдо, брали з собою мисливці і пастухи в довгі походи. На привалах вони розігрівали холодець, цим самим перетворюючи його в апетитний гарячий суп. Ну а назва царський блюдо холодець отримав завдяки наступній традиції в багатьох будинках Росії. Після рясних бенкетів російської знаті залишалося величезна кількість недоїденою їжі (правильніше буде сказати недоїдків). Ці залишки дрібно кришили, заливали бульйоном, доводили до кипіння, розливали і ставили на холод.

Як ви вже зрозуміли в старовину холодець, рецепт якого вам наведено, був вельми неаппетітен, і тому вкушала це блюдо в основному челядь. А от у Франції прототип холодцю галантин із задоволенням їла вся знать на чолі з самими королем. Рецепт заморського галантіна практично нічим не відрізняється від сучасного вітчизняного холодцю.

Це зварене м’ясо дичини, свинини, кролятини, телятини дрібно порубане з додаванням яєць, спецій і залите бульйоном. Консистенція у ще незастившего французького Студеного була, як у густої сметани. У правильному холодці немає місця желатину. Нехай в багатьох рецептах і написано додати желатин, насправді краще цього не робити смак у такого блюда змінюється не в кращий бік. І, до речі, все, у що ми додаємо желатин, носить назву заливне, але ніяк не холодець. Отже, з чого можна приготувати традиційний холодець? Їх усього, що має властивість желіроваться при охолодженні.

Це: Свинячі ніжки, хвостики, голови (вуха, губи); Яловичі ноги (від колінного суглоба); хвостики, голова; голяшка або лопатка (рулька). Курячі ніжки і крила. Найкраще підійде півень. У желирующих інгредієнтах м’яса кіт наплакав, саме тому при готуванні холодцю додатково відварюють звичайне м’ясо без здатності желирования. Завдяки цьому смак страви вийти більш насиченим, а сам холодець буде густим і ароматним.

Крім м’яса в холодець додають овочі, спеції. У деяких рецептах присутні добавки у вигляді раків, креветок та інші все залежить від ваших смаків та уподобань. Треба мати на увазі, що свинячий холодець виходить жирним і каламутним, а ось холодець з яловичини або птиці виходить більш прозорим. Перед варінням м’ясо слід замочити на кілька годин у воді, періодично зливаючи червону воду і замінюючи її на чисту.

Навіть якщо вид шкурки м’яса вселяє вам довіру, трохи поскоблите її це додасть бульйону чистоти і прозорості. Не бійтеся експериментувати готуйте холодець з декількох видів м’яса. Додайте до свинини курятину, а до яловичини кролятину.

Внесіть в холодець родзинку варіть його з додавання дичини або раків. Час варіння холодцю може коливатися від 6 до 10 годин. Правило тут одне чим довше, тим насиченішим і міцніше за консистенцією вийти холодець.

По закінченні цього часу вийміть м’ясо і обережно розберіть його руками на дрібні клаптики. Бульйон процідіть через марлю. Обов’язково при варінні Студеного додайте овочі: цибуля, морква, корінь петрушки, селера. Завдяки овочам бульйон буде більш прозорим і смачним. Спробуйте не очищати цибулю від лушпиння вийшов холодець матиме золотистий колір. Що включає в себе правильно приготований холодець: рецепт перевірений часом, свіжі м’ясо та овочі, довгий процес готування і, звичайно ж, радісні обличчя близьких наминали за обидві щоки ваш кулінарний вишукування так що, приємного апетиту.

Як варити холодець: кращі рецепти і секрети приготування

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Світлана Євгенівна Чеховська пише: Дякую за підказки. Я довго не готувала це блюдо і призабула тонкощі. 
Тепер не боюся помилитися. З Новим роком Вас, Тамара!

татьяна Колісниченко пише: Тамара, здравствуйте! Я до Нового року зварю холодець за вашим рецептом. Ось тільки уточніть мені, будь ласка, морква цілу кидати і цибуля не треба чистити від лушпиння,? Вибачте за турботу і заздалегідь Вам вдячна.

Violetta Viollas пише: СПАСИБО вам за рецепт! Спробувала зварити, все дуже просто і смачно)

Вікторія Любимова пише: Спробую, ніколи раніше не готувала холодець, буде дебют за вашим рецептом! Спасибі за простоту і обьяснения 🙂

Tamara Poliakova Knight пише: Я рада, що Вам сподобався мій рецепт. Моє сімейство люблять холодець тільки мій. Кажуть, що пробували інші, мій їм подобається найбільше. Спасибі Вам за коментар! Заходьте до мене на канал частіше!

96ksena пише: Спасибо! Рецепт дуже понравілся.Очень простий, без всяких "прибабахов" і дуже смачно!

Tamara Poliakova Knight пише: Дякую Вам, ви дійсно правильно зрозуміли мій рецепт. Він простий і холодець виходить з природним і приємним смаком. Заходьте частіше до мене в гості на мою кухню, я готую нові рецепти, спробуємо приготувати по ним разом, йде!

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 10 =