Як варити холодець: кращі рецепти і секрети приготування

Про те, як приготувати домашній холодець, господині замислюються не тільки перед Новим роком або Різдвом. Ця страва традиційно прикрашає і пасхальний стіл. Ситний, смачний, красивий холодець збуджує апетит і кличе спробувати хоча б шматочок, обмежитися яким вельми складно. Рецепт домашнього холодцю має ряд важливих особливостей, знаючи і застосовуючи які можна не сумніватися в успішному результаті. Щоб було менше клопоту з обробкою, потрібно правильно вибирати складові холодець інгредієнти.

Яловича ніжка повинна бути добре засмолений і ретельно очищеної від сажі. Свиняча рулька повинна бути нежирною і м’ясний. При покупці цих інгредієнтів для холодцю, попросіть розрубати їх на кілька частин, щоб не робити цього вдома самостійно. Важливу роль відіграє свіжість продуктів. Приготування холодцю тривалий процес, що вимагає сил і часу. Буде прикро, якщо результат вийде неналежним.

Охолоджені ніжки не повинні мати сторонні запахи, а заморожені повинні бути рівного кольору без плям і слідів розморожування і повторної заморозки. Куряче м’ясо в домашній холодець додають не через економії, а з причини того, що воно дає неповторний смак. Найкращим буде м’ясо півня або домашньої курки.

Холодець вариться довго 6, а іноді і 12 годин. Чим довше він вариться, тим насиченішим вийде смак холодцю. Він буде пружним і міцним. Вам потрібно: 700 р. свинячий рульки; 700 р. яловичої гомілки; 500 р. курячого м’яса, сіль, лавровий лист, перець; 1 пачка желатину (за потребою).

Приготування: Щоб приготувати холодець в домашніх умовах, м’ясо потрібно попередньо замочити на 2-3 години. Це потрібно зробити для того щоб воно не було кров’яним і шкурки розм’якли. Все м’ясо складіть у велику (5-6-літрову) каструлю і залийте водою. Води потрібно налити з запасом, тому що під час варіння доливати її не рекомендується. У середньому берут2 лводи на1 кгмяса.

Поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, зніміть піну. Зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода не сильно кипіла, а злегка шептала. У такому випадку вийде прозорий холодець. М’ясо потрібно варити 6-8 годин. За годину до закінчення варіння додайте сіль, лавровий лист, перець, цілі цибулини.

Щоб бульйон був золотистим, на цибулинах слід залишити самий нижній шар лушпиння. Коли м’ясо звариться, потрібно вийняти його з бульйону і розібрати, коли воно злегка охолоне. Розбирати м’ясо краще всього руками, тоді жодна дрібна кісточка не потрапить в холодець.

Видаліть кістки, зайвий жир, хрящики і шкурки. Чисте м’ясо подрібніть так само руками, а при браку часу пропустіть через м’ясорубку або перемеліть в блендері. З бульйону слід прибрати лавровий лист і цибулю, дати йому відстоятися.

Зазвичай за той час, поки розбирають м’ясо, дрібні частинки осідають на дно каструлі. Але можна і процідити бульйон. Якщо є сумніви з приводу того, що холодець застигне, розведіть желатин склянкою гарячого бульйону і влийте в каструлю. Після цього весь бульйон потрібно довести до кипіння. Викладіть м’ясо на дно миски в розрахунку 2/3 м’яса і 1/3 бульйону або навпіл. Залийте його теплим бульйоном. Залиште застигати в прохолодному місці або в холодильнику.

Холодець готовий! Подавайте його з хріном або гірчицею, що вигідно підкреслить її насичений смак.

Як варити холодець: кращі рецепти і секрети приготування

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Мastikash пише: Холодець рецепт Як приготувати холодець Холодець рецепт Приготування Холодець з курки

barokkinakanal пише: як завжди-молодець Світлана. видно что до свят добро підготувалася!
від до цього нашого национального страви я Чомусь Дуже спокійно відношуся ……

Мирослава Кострикина пише: Простий рецептик, обов’язково спробую!

Світлана Новікова пише: З Різдвом Христовим! Міцного здоров’я всім!!!

Marina Nechaeva пише: Класний рецепт холодцю! Молодці! Смачно готуєте! Прикрасили в тарілочках його красиво! З Різдвом вас!

cloe dym пише: З Різдвом Вас!

mila pavlova пише: Ух і ми сьогодні холодець варили ще не застиг в холодильнику стоїть)) Смачного))

Aleksandr J пише: супер обожнюю холодець

ARTHUR TAYMASOV пише: люблю цю справу!

Греція російською пише: Скільки холодців, стільки і рецептів, насправді 🙂 Кожна господиня готує його по-своєму, вносить свою родзинку в блюдо.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 5 =