Як варити гречку і скільки за часом?

Скільки часу потрібно варити гречку? Напевно багато любителі гречки захочуть знати, скільки часу потрібно варити гречку? Адже багато людей навіть не здогадуються скількома корисними властивостями володіє гречана крупа. Знаючи скільки часу потрібно варити гречку, ви завжди зможете смачно і правильно зварити це блюдо і порадувати ним своїх близьких і рідних. Батьківщиною гречки є Індія, там її називають чорний рис. Але свою назву вона отримала від грецьких поселень, які вирощували гречку на території Чорноморського узбережжя. Так ось тут і зараз ви дізнаєтеся про те скільки часу потрібно варити гречку.

А так само різної корисної інформації про неї. Гречка дуже корисний продукт харчування. Завдяки флавоноидам, які містяться в гречаній крупі, вона перешкоджає розвитку онкозахворювань, адже це дуже важливо в сучасних умовах екології. Захищає від ракових захворювань, знижує ризик виникнення тромбозу, сприяє виведенню поганого холестерину, уповільнює розвиток серцево-судинних захворювань.

Гречка регулює рівень цукру в крові, що дуже важливо для діабетиків. Завдяки невисокому глікемічним індексом, рівень цукру в крові після вживання гречки зростає поступово, а не стрибкоподібно, як при вживанні швидких вуглеводів. Крім того, в гречаній крупі багато фолієвої кислоти, яка дуже важлива для вагітних. Фолієва кислота також корисна для зміцнення імунітету і підвищення стійкості до несприятливих умов зовнішнього середовища.

У народній медицині широко використовують подрібнене листя гречки, їх застосовують для лікування гнійних ран і фурункулів, а соком з листя лікують кон’юнктивіт. З гречаної муки в Росії здавна роблять спеціальні мазі і припарки, які застосовують для лікування різних шкірних захворювань. Дуже корисний гречаний мед. Він добре підходить для лікування недокрів’я, атеросклерозу, шлунково-кишкових захворювань. Скільки часу потрібно варити гречку, залежить від способів приготування.

Цих способів існує дуже багато. Але є один дуже популярний метод. Гречка за цим методом виходить дуже смачною.

І так скільки ж часу потрібно варити гречку? Гречку потрібно варити протягом 15 20 хвилин. Відміряти стакан гречки, добре промити, висипати в сковороду і підсмажити на середньому вогні, періодично помішуючи, довести до золотисто-коричневого кольору це потрібно для того щоб гречка була розсипчастою. Взяти каструлю з товстими стінками, на повільному вогні розтопити шматочок вершкового масла (половину чайної ложки), додати підсмажену гречку, сіль і добре перемішати.

Потрібно перемішувати доти, поки кожне зернятко не покриється маслом. Під час цього процесу слід закип’ятити окремо 2 склянки води. Потім влити закип’ятила воду в каструлю з гречкою і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити щільною кришкою і залишити на 15-20 хвилин.

До закінчення готування не перемішувати. Подавати з вершковим маслом. Ось тепер ви знаєте скільки часу потрібно варити гречку!.

Як варити гречку і скільки за часом?

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Анатолій Редько пише: Я не кухар але іноді є настрій приготувати, а з приводу страви ну прикиньте гриби і томатна паста це ж че за смак? Так на вскидку від себе до грибів підуть вершки, спробуйте і дізнаєтеся.

boomuzer пише: Чому у кухаря не вкрита голова?

Джулі Лобе пише: вам то добре а у меня нету мультиварки; (

Hussein Izatiloev пише: а я люблю поїсти 🙂 прям з мультиварки.

Katya0208 пише: Хороший рецепт, тільки краще це зробити на режимі "Гречка" і води дозовано. Гречка буде розсипчастою)))

Господарочка Ангеліна пише: Я мультиварку теж полюбив, за те що тепер жир і масло не розбризкується по стінах 🙂

Михайло Стасов пише: кумедна))

Daria Uzhegova пише: Розумниця!)))

Маруся Мультиварка пише: Молодець, Ангеліна я теж люблю мультиварку за те що в ній так легко все готувати

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − one =