Як варити горохову кашу: рецепти і секрети приготування

Продукти: Горох 0,5 склянки вершки 50гр. Горох містить в собі вітаміни A, B і С і такі елементи як залізо і кальцій. Горох радять застосовувати людям з підвищеним рівнем цукру в крові, він є хорошим сечогінним засобом.

Горох відмінний інгредієнт в дитячому раціоні, так як він містить багато легко засвоюваних білків, амінокислот і антиоксидантів. Але слід пам’ятати, що він є продуктом бродіння і тому його можна лише. Для варіння і застосовується сорт столового гороху.

Каша з нього виходить не менш смачна, ніж суп. Єдиний секрет в готуванні горохової каші полягає в тому, що перед варінням горох слід замочити на ніч. Це застосовується не тільки до жовтого, а й до зеленого гороху. Так само його необхідно кілька разів промити. Після цього горох висипається в каструлю для варіння і заливається водою у співвідношенні 1:2.

Вариться він у середньому 40 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригорає. Далі додається сіль і 50 грам вершків. І розминається з допомогою толкушки. На цьому можна і закінчити рецепт горохової каші, але щоб каша була духмяний і смачніше зробимо овочеву добавку.

Для цього дрібно покришимо овочі: морква, цибуля, болгарський перець. Згасимо їх з невеликою кількістю води. Тільки тут важливо стежити за процесом, тому як вода може швидко википіти та овочі підгорять.

Щоб цього не сталося підливайте водички. Тушковані овочі і свіжу зелень додамо до горохової каші і всі разом перемішаємо. Приємного апетиту.

Як варити горохову кашу: рецепти і секрети приготування

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Nina1982 пише: Коли обсмажується м’ясо дрібними шматочками – спершу, в розпечений жир кидається м’ясо, обсмажується до початку появи золотистої скоринки, і потім додається дрібно порізані коріння і цибулю, які в витопився жирі заколеруются, а м’ясо за цей час досмажити до готовності. 
Чому не можна робити інакше: 
по перше – волога від овочів додасться до вологості м’яса, і все закипить – за місце смаження википатиме сік. 
в других – мелкопорезание овочі зготувати швидко і або вони згорять, або м’ясо буде не готове. 

Час смаження цибулі та моркви – трохи менше 10 хвилин, треба виходити з цього. Дрібні овочі треба часто заважати, інакше вони зіпсуються, м’ясо в цьому випадку не встигне покритися скоринкою. 
Олена все правильно приготувала!

Arthur Gladyshev пише: Що то мені здалося що я навіть запах відчув цієї каші, смачний. Хоча я шукав рецепт горохового супу в скороварці цептер, думаю цей підійде, просто побільше води і спецій.

39olka пише: Виглядає не дуже, цікаво, а як на смак?

Поліна Зуйкова пише: Цибулю і моркву готуються довше м’яса, одне з перших чого навчають мами коли вчать готувати :)))))))))))))

Смачний діалог з Оленою Баженовой пише: Це наша традиційна каша-розмазня, смачна і дуже корисна 🙂

Катерина Некошнова пише: А чи можна в каструлі простий приготувати

Серьога Гус пише: Блін поки дивився каша пригоріла

Смачний діалог з Оленою Баженовой пише: Перший раз чую, що цибуля і морква готуються довше м’яса. А кашу саме такий я і робила, на те вона і каша. Якщо потрібно з цілим горохом, то готуйте хвилин на 10 менше і додайте менше води.

choose пише: реклама кришок

biovitaines пише: цибулю і марковь довше варятса!, в результаті у вас дійсно каша-розмазня …..

Смачний діалог з Оленою Баженовой пише: і в результаті: цибулю з морквою згорять остаточно …

demoraivola пише: Горохова каша з м’ясом і цибулею напевно сама смачна і нажорістая з усіх)

nany ramzy пише: للشراء من مصر 00201010880993

patrik3able пише: секси!

Man Inblack пише: люблю жінок які вміють готувати

biovitaines пише: М’ясо пересмажених і потім переварена у вас. ! По початку поджаріваетса злегка лук потім моркву і аж потім м’ясо.

GGStro пише: ну фактично за рецептом плову приготували

Смачний діалог з Оленою Баженовой пише: Звичайно можна, тільки попередньо потрібно замочити горох на 1-2 години.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × four =