Як варити горохову кашу: рецепти і секрети приготування

Не справедливо забутий горох, використовуваний найчастіше для приготування супів, містить у своєму складі вітаміни A, B і С, такі мікроелементи, як залізо і кальцій. У народній медицині використовують горох при діабеті, оскільки він знижує цукор, як сечогінний кошти. Також в горосі велика кількість легко засвоюваних білків, амінокислот і антиоксидантів, що робить цей продукт корисним для дитячого харчування. Слід пам’ятати про те, що горох викликає бродіння в кишечнику, тому готувати його дітям можна з 1. 5 років. Для того, щоб дізнатися, як варити горохову кашу, потрібно розбиратися в сортах гороху. Вони розрізняються на столові, універсальні і консервні.

Перші використовують для супів, каш і гарнірів, других упаковують в банки для майбутніх салатів, а універсальні підходять для того й іншого. Горохова каша не менш смачна, ніж суп. Часто зустрічається питання: як правильно варити горохову кашу? . У її приготування є єдиний секрет, горох бажано попередньо замочувати, інакше він буде варитися дуже довго. Підійде для цього не тільки жовтий, але і зелений горох.

Жовтий більш жорсткий, а з зеленого каша виходить ніжною і солодкуватою. На одну частину гороху береться дві частини води. Перед цим горох потрібно кілька разів промити. Горох вариться у воді протягом 40-50 хвилин при періодичному помішуванні, інакше він буде пригоряти.

Сіль додається за смаком. В кінці приготування на склянку гороху в кашу вливається 70 грам вершків, що додають каші додаткову ніжність. Подавати її можна з тушкованими овочами, шкварками або пережарку з моркви та цибулі. Ось так виявляється, що проблем з тим, як варити горохову кашу, просто немає.

Головне не допускати пересихання гороху, інакше каша буде жорсткою, додаючи воду по мірі її википання.

Як варити горохову кашу: рецепти і секрети приготування

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + nineteen =