Як в домашніх умовах з винограду зробити вино?

Отриманий сік з винограду днів у темне і тепле місце. Бутель залишаємо відкритою, для того щоб у нашого майбутнього вина був контакт з повітрям. Рекомендується просто прикрити горлечко пляшки тонкої марлею, для уникнення попадання в неї пилу та сміття. Щоб допомогти провину з винограду краще бродити, можна використовувати спеціальні винні дріжджі. Але це не обов’язково, так як на самих ягодах теж присутні потрібні дріжджові культури. Через приблизно шість днів приступаємо до наступної стадії приготування вина з винограду.

Знову скористаємося відром і друшляком. Переллємо ще не готове виноградне вино з бутля у відро через друшляк, а залишилася виноградну масу вичавимо. Отриманий сік з винограду переллємо в нову чисту сулію або вимиту і висушену стару, щільно закриємо і залишимо бродити далі. Ми пройшли вже дві стадії того, як приготувати вино з винограду (виноградного соку), давайте перейдемо до третього. При бродінні в нашому посудині будуть утворюватися гази, які необхідно випускати.

Але тут є одне обмеження, в нашу бутель не повинен потрапити повітря. Для цього візьмемо довгу трубку невеликого діаметру і один її кінець вставимо в виконану в пробці дірку. Трубочку потрібно вставляти не сильно глибоко, майже до самого краю пробки (щоб утворилися гази змогли виходити через неї), не торкаючись соку винограду. Місце з’єднання трубки і пробки необхідно герметизувати (можна використовувати дитячий пластилін або віск). Другий кінець трубки опускаємо в пластмасову пляшку з водою, так, щоб він був занурений у воду. В результаті гази виходитимуть через трубку, але при цьому кисень не потраплятиме в нашу бутель.

Таку ж конструкцію ми вже розглядали в статті про. У такому стані ми залишаємо посудину ще приблизно на 20 днів. На цьому ми пройшли третій етап того, як приготувати вино з винограду. На початку, наше вино буде каламутним, але з кожним днем процес бродіння буде сповільнюватися, і вино буде світлішати. Уважно стежте за бульбашками в нашій пляшці з водою. Коли вони перестануть йти, то ми можемо зрозуміти, що наше виноградне вино перестало бродити.

Тепер знову акуратно, намагаючись не зачепити осад переливаємо вино в іншу посудину (або ж у відро, а потім в вимитий і висушений старий посудину). Знову ставимо наше пристосування з трубкою і прибираємо бутель в темне холодне місце (близько 10 градусів) на два три місяці. За цей час на стінках бутлі утворюватиметься осад, а виноградне вино буде ставати прозоріше. По закінченні трьох місяців вино проціджують через тонку марлю і розливають в інші пляшки. Розливати вино коштує по самий край горлечка судини, щоб при закритті в ньому не залишалося повітря.

Отримане виноградне вино слід зберігати в прохолодному місці. Як бачите рецепт того, як зробити вино з винограду, не так вже й складний. І наостанок, варто відзначити, що користь домашнього виноградного вина, значно більше покупного.

Для закріплення прочитаного, рекомендуємо вам подивитися відео про те, як зробити вино з винограду в домашніх умовах. Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю! 18 +.

Як в домашніх умовах з винограду зробити вино?

Прочитати статтю повністю.

Коментарі:

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 11 =