Як самому зробити заморожений натуральний сік

Як самому зробити заморожений натуральний сік?

Натуральні соки користуються незмінною популярністю ось вже багато століть, перші згадки про соках дійшли до нас ще з давньої Греції, коли їх вживали для втамування спраги, як смачний напій, а також почали лікувати різні захворювання. Багато хто запитує, як зробити свіжовичавлений сік, як зварити сік, як зробити смачний заморожений натуральний сік.

Немає нічого простішого, ніж приготувати натуральні соки.

Приготування соку за допомогою соковижималки.

Вам буде потрібно купити соковижималку, якщо її у вас ще немає, а також фрукти або овочі, з яких ви хочете приготувати сік. Вибрані фрукти, ви промиває у воді, за тим нарізає їх на невеликі часточки і видаляєте насіння, якщо вони є. Далі включаєте соковижималку, і робите сік, в результаті у вас вийде смачний і поживний сік і макуха, який багато хто використовує для приготування морсів з додаванням цукру або дієтичних котлет.

Приготування соку за допомогою соковарки.

Цей варіант теж підходить для приготування соку. Вам буде потрібно соковарка і фрукти або овочі. Вибрані фрукти ви промиваєте водою, нарізати їх невеликими часточками, і складаєте в каструлю соковижималки. Після цього додаєте трохи води і закриваєте каструлю. Соковарку ставите на вогонь і варіть сік. Через деякий час з трубки соковарки піде сік. Який ви збираєте в ємності. Якщо ви хочете консервувати сік, то відразу підставляйте стерилізовані банки, заповнюйте їх повністю, а за тим закочуйте кришками.

Використовуючи будь-який спосіб, ви отримаєте смачний і поживний сік, але в другому випадку за допомогою соковарки, ви зможете зберегти сік довго в холодильнику або закатати його на зиму.

Як зробити заморожений сік?

На це питання досить просто відповісти.

Вам буде потрібно приготувати сік будь-яким способом описаним вище. Якщо ви будете робити сік за допомогою соковижималки, то вже після приготування ви можете розлити його в невеликі стаканчики і поставити заморожувати в морозильник. Але щоб було зручно їсти заморожений сік, радимо вам вставити в стаканчики невеликі палички, за які можна буде зручно витягнути заморожений сік з стаканчика і спокійно його з’їсти.

Якщо ви будете сік за допомогою соковарки, то вам доведеться почекати, поки він добре охолоне, після цього ви повторюєте процедуру, описану вище, і ставите стаканчики з соком в морозильник. Як тільки сік застигне, ви можете його діставати і насолоджуватися прохолодним ласощами.

© Автор: дієтолог Альона Шпак

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =