Як приготувати вино в домашніх умовах з білого винограду

Як приготувати вино в домашніх умовах з білого винограду

Багато хто сьогодні готують вино в домашніх умовах з білого винограду. По-перше, це дуже популярний і смачний напій, а по-друге, головний його інгредієнт, тобто виноград, сьогодні можна легко купити в будь-якому місті, навіть у Сибіру. Ще варто відзначити, що якщо для вживання підходить не кожен сорт ягід, то для того, щоб зробити вино в домашніх умовах з білого винограду, підійде абсолютно будь-який.

Отже, відразу варто обмовитися. Якщо це перший раз, коли буде робитися вино в домашніх умовах з білого винограду, то слід дотримуватися кожного пункту рецепта. А ті люди, які вже цією справою займалися, можуть експериментувати.

Як ми робимо вино з білого винограду? Спочатку потрібно приготувати все, що знадобиться. Це десять кілограмів винограду і приблизно 3 кг цукрового піску.

Після того як продукти будуть підготовлені, можна приступати безпосередньо до приготування. Треба взяти немиті грона винограду і ретельно зібрати з них ягоди. Вкрай важливо, щоб вони були немиті! В іншому випадку не відбудеться бродіння. Отже, після цього потрібно придушити в емальованому відрі виноград. Увага! Тиснути потрібно руками або ж, як мінімум, товкачем. Ягоди необхідно м’яти до тих пір, поки не з’явиться багато соку.

Після цього потрібно буде прикрити ємність марлею і залишити приблизно на п’ять днів в теплі, щоб отриманий сік заграв. Потрібно два рази в день перемішувати цю масу дерев’яною лопаткою. Після того як пригнічений виноград заграє, тобто підніметься, потрібно буде відкинути його на друшляк, щоб сік стек, а потім віджати ягоди через марлю. Після вийшов виноградний сік, вже очищений, треба перелити в банки і засипати цукор. Все потрібно ретельно перемішати.

Однак це ще не кінець роботі. На горло банки потрібно надіти медичну промиту рукавичку, пальці якої необхідно проколоти голкою в декількох місцях і міцно обв’язати його по колу гумкою. Після цього вино треба залишити приблизно на три тижні для бродіння при кімнатній температурі. Необхідно стежити за рукавичкою. Вона повинна надутися на самому початку процесу. Ось коли здується – це вірна ознака того, що вино готове.

Коли дріжджі осядуть на дні, а вино стане світлим, можна все це обережно процідити. Потрібно уважно стежити в процесі зціджування за тим, щоб дріжджі не опинилися разом з вином в пляшках. Після того як зціджування буде виконано, пляшки потрібно буде закупорена пробками.

Після цього вино потрібно винести в прохолодне місце і залишити там приблизно на тридцять днів. Протягом цього часу потрібно буде три рази перелити вино в чисті пляшки, осад при цьому залишаючи в попередніх. І потім необхідно ще на один місяць залишити вино в прохолодному місці. Тільки після цього його можна буде дегустувати. Як можна бачити – зробити вино в домашніх умовах з білого винограду не так вже й важко. Потрібно мінімум інгредієнтів, але максимум терпіння. Потрібно лише дотримуватися рецепт і витерпіти належний час. Тоді домашнє вино з білого винограду вийде дійсно смачним, ароматним і красивим.

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + four =