Як приготувати святковий салат на Новий рік

Як приготувати святковий салат на Новий рік?

Сайт “Красива і Успішна» дуже любить свята і передсвяткову метушню. Тому в сьогоднішній статті ми заощадимо вам час і сили і розповімо, як приготувати святкові салати. Зверніть увагу! Їх можна готувати для будь-якого свята. Але сьогодні для нас головний орієнтир – це наступаючий чарівний Новий Рік дерев’яної синьою коні.

Як приготувати святковий салат «Соняшник»

Цей салат не тільки ідеально підходить для святкового столу, а й створює особливий настрій. А у тих, хто його побачить і спробує вперше, неодмінно виникне безліч питань.

Інгредієнти:

Свіже куряче філе – 300 грам;

Сир (45-50% жирності) – 200 грам;

Консервовані шампіньйони – 300 грам;

Яйця – 4 штуки;

Ріпчаста цибуля – 1 штука (можна або білий чи червоний);

Маслини без кісточок – 1 банка;

Майонез;

Кріп;

Чіпси, які не ламаються і добре зберігають форму, наприклад, «Pringles», «Kracks».

Перш ніж вивчити, як зробити святковий салат «Соняшник», приділіть увагу наших порад.

По-перше, замість курячого філе можна сміливо використовувати грудку. Ні якість, ні смак готового блюда від цього не страждають.

По-друге, краще купувати свіжі курячі продукти, хоча на перший погляд і здається, що простіше вибрати готові. Краще відваріть самі філе або грудку.

По-третє, якщо ви або хтось із гостей не любить маслинки, то можна використовувати консервовану кукурудзу (1 банка).

Головне правило «Соняшника» — це викладання інгредієнтів шарами. Давайте приготуємо інгредієнти кожного шару. Потрібно:

подрібнити відварне філе або грудку;

відварити і подрібнити яйця (якщо готуєте салат з маслинами, то жовток одного яйця залиште для прикраси);

потерти сир;

дрібно нарізати печериці та цибулю (краще і гриби, і цибулю прокрутити через м’ясорубку);

кожну маслину розрізати навпіл;

дрібно порізати кріп.

Отже, «шари» готові. Пора викладати їх в такій послідовності:

Філе або грудка;

Печериці та цибулю;

Майонез;

Яйця;

Сир;

Майонез;

Всі верстви повторюємо.

Як тільки майонез покриє останній шар, салат потрібно прикрасити. На всю поверхню викладаємо шар кукурудзи або маслин зрізом вниз. Якщо ви використовуєте маслини, то в середині насипте подрібнений жовток приготованого яйця.

Далі по краях салату робимо «пелюстки» соняшнику з чіпсів. Потім по колу вздовж чіпсів сиплемо кріп. «Соняшник» розцвів!

Як бачите, приготувати такий святковий салат — справжній кулінарний шедевр — досить просто.

Як приготувати святковий салат «З любов’ю»

Не сумнівайтеся – якщо на святі зберуться любителі морепродуктів, то цей салат зникне зі столу одним з перших. Давайте приготуємо все, що потрібно:

Охолоджене крабове м’ясо чи палички – 200 грам;

Свіжі кальмари – 200 грам;

Яйця – 4 штуки;

Креветки (бажано королівські) – 25-30 штук;

Червона ікра – 1 банка;

Майонез;

Петрушка.

Важлива рада! Намагайтеся цей салат готувати в числі перших страв, наприклад, 31 грудня з самого ранку. Салат буде набагато смачніше, якщо настоїться в холодильнику кілька годин.

Окрему увагу приділіть креветок. Намагайтеся вибрати їх всі однакового розміру. Втім, сайт sympaty.net вже розповідав про вибір правильних креветок.

Як приготувати цей святковий салат?

Цей салат також готується шарами. Давайте приготуємо кожен з них. Потрібно:

Відварити і очистити яйця, відокремити білки від жовтків, дрібно нарізати;

Відварити кальмари в киплячій підсоленій воді протягом 6-7 хвилин. Не більше!

Дрібно нарізати кальмари і крабове м’ясо;

Дрібно нарубати петрушку;

Відварити креветки в підсоленій воді.

Ідеально, якщо у вас є який-небудь романтичний салатнічек, наприклад, у вигляді серця.

Починаємо викладати шари:

Крабове м’ясо і трохи майонезу;

Петрушка;

Яєчний білок і майонез;

Кальмари і майонез;

Жовток.

На поверхні салату потрібно викласти червону ікру, а по краях салату – апетитні креветки. Через кілька годин салат «обдарує» своєю любов’ю всіх бажаючих. Смачного!

Як зробити святкові салати для року синьою коні?

Звичайно, рецептів салатів можна придумати багато. Але як зробити святковий салат синім, щоб підкреслити особливість наступаючого року?

Повірте! Спосіб є! Причому абсолютно безпечний!

І не потрібно застосовувати ніякі барвники та інші хімічні добавки. Давайте розглянемо смачненький салатик, завдяки якому новорічний стіл стане ще красивіше і цікавіше.

Як приготувати святковий салат «Синя кінь»

Перед тим як зробити цей святковий салат, приготуйте широку довгу тарілку. Саме на ній буде гордо красуватися головний символ наступаючого року.

Інгредієнти:

Куряче філе – 300 грам;

Свіжі шампіньйони – 300 грам;

Свіжі невеликі яблука – 2 штуки;

Яйця курячі – 3 штуки;

Червонокачанна капуста – середній качан;

Рослинна олія;

Сіль.

Відваріть круто яйця. Очистіть, відокремте білки від жовтків.

Жовтки для цього салату не будуть потрібні, тому можете сміливо використовувати їх для приготування інших страв.

У підсоленій воді добре проваріть куряче філе, періодично видаляючи плівку і спливаючий жир.

Далі готуємо найзагадковіший інгредієнт нашого салату – синю фарбу. Для цього потрібно віджати сік з червонокачанної капусти або прокрутити її через м’ясорубку. Соку потрібно приблизно 7-8 столових ложок. Обов’язково розбавте сік кип’яченою холодною водою. Загалом рідини повинно вийти півсклянки.

Далі білки потрібно потерти на тертці і залити капустяним соком. Вони повинні фарбуватися приблизно 15 хвилин. Не більше! Після закінчення цього часу відкиньте білки на сито для стікання зайвого соку.

Якщо раптом ви відчули неприємний запах, не лякайтеся. Це може статися, якщо ви передержали білки під соком. І це безпечно. Просто промийте білки чистою водою.

Тепер розповімо, як приготувати основний святковий салат. Остигле філе дрібно ріжемо, яблука натираємо на тертці, перемішуємо і додаємо 3 столові ложки майонезу. Потім цю суміш краще поставити в холодильник.

Далі потрібно дрібно нарізати промиті печериці і обсмажити їх на олії до готовності. Не забудьте посолити і додати прянощі за смаком. Час обсмаження – приблизно 25 хвилин.

Тепер всі інгредієнти готові.

Залишилося викласти салат у формі голови коня. Візьміть приготовлену тарілочку і візуально уявіть собі готову страву.

Спочатку у формі кінської голови викладаємо салат з філе і яблук. зверху розподіляємо пофарбовані білки. Потім з печериць викладаємо красиву густу гриву, очей і ніздрю коні. Усуньте можливі недоліки вашого «малюнка». І «Синя конячка» готова!

Як бачите, цікавих відповідей на питання «Як зробити святкові салати?» Можна придумати дуже багато. І наш сайт щиро сподівається, що ці салати вдало доповнять святковий стіл у вашому домі!

З наступаючими вас святами! І смачного вам Нового Року!

Автор – Свєта Луч, сайт www.sympaty.net – Красива і Успішна

Копіювання цієї статті заборонено!


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 9 =