Як приготувати солоне тісто

як приготувати солоне тісто?

Лера Капранова Учень (223) 2 роки тому

1 чашка борошна, 0,5 чашки солі дрібного помелу, якщо сіль велика, її краще розчинити у воді, 1ст ложка рослинної олії (можна і менше, ще замість масла додають звичайний крем). вода.

Рецепт 2

300 г борошна, 300 г солі, 1 столова ложка рослинної олії, 200 г води.

Рецепт 3

1 столова ложка борошна з гіркою, 1 столова ложка солі, 1 столова ложка води, кілька крапель олії. Для більшої кількості тіста всі компоненти збільште в однакових пропорціях.

Як замісити солоне тісто:

1. Добре перемішайте борошно з сіллю.

2. Потроху додавайте воду і масло, вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і буде добре м’ятися в руках. Вода повинна бути прохолодною. Місіть довго.

Якщо тісто дуже м’яке, додайте трохи солі і борошна і продовжуйте вимішувати, поки не досягнете потрібної консистенції.

3.Готовое тісто покладіть в целофановий пакет і потримайте його в холодильнику хоча б півгодини.

Рецепт солоного тіста з використанням шпалерного клею.

200 г пшеничного борошна, 200 г житнього борошна, 200 г солі, 250 мл води, 2 столові ложки сухого шпалерного клею.

Клей надає тісту еластичність, а готовим виробам – міцність.

Для виробів із солоного тіста краще брати сухий шпалерний клей. Перед тим як додати в тісто, розведіть його в трохи теплій воді (2 столові ложки клею на невелику кількість води).

Як замісити солоне тісто:

1. Змішайте борошно і сіль в чашці.

2. Розведіть шпалерний клей водою. Влийте воду і клейовий розчин в тісто.

3. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним, інакше під час ліплення воно буде рватися.

Решта відповіді


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − nine =