Як приготувати шашлик зі свинини

Схожі страви

Шашлик зі свинини – найпопулярніше і смачна страва для літнього пікніка або поїздки на дачу. Свинина цінується за свою надзвичайну ніжність, соковитість і ароматність. Про те, як приготувати шашлик зі свинини. я розповім у своїй статті.

Щоб приготувати смачний і м’який шашлик, необхідно правильно підібрати м’ясо і зробити хороший маринад. Свинину зіпсувати практично неможливо, шашлик з неї виходить завжди ніжним і соковитим. Для страви краще всього вибирати охолоджене м’ясо молодих особин. Таке м’ясо відрізняється високими смаковими якостями в порівнянні з замороженим і парним. При виборі свинини особливу увагу варто приділити його кольором і запахом. Гарне свіже м’ясо має приємний аромат і красивий апетитний відтінок. Шматочки свіжої свинини завжди пружні без слизу і кров’яних патьоків.

Для шашлику з свинини краще купувати не дуже жирне м’ясо. Допустимий жировий шар повинен становити не більше 7 мм. Для смаженого на вогні м’яса підійде практично будь-яка частина свинини, але самим соковитим і ніжним шашлик виходить все ж з шийної частини. Прожилки в такому м’ясі розподілені рівномірно. Непоганим шашлик вийде з м’яса уздовж хребта на спині, сало в цьому випадку зрізаємо повністю. Більш сухим шашлик буде з м’якоті задньої частини ноги і лопатки. Для шашлику з свинини використовують ребра і окіст. Ребра слід розрізати попарно, при цьому шампур повинен проходити точно між кістками. Важливим етапом в приготуванні смаженого м’яса вважається маринування. Тривалість процесу вимочування м’яса залежить від ваги шматочків, щільності та віку тушки. Маринувати свинину потрібно протягом 6-12 годин в середньому. Для маринаду зазвичай використовують оцет, сік лимона, кефір, гранатовий сік, ріпчаста цибуля, свіжі томати, вино і мінеральну воду. Середня вага шматочків м’яса для шашлику повинен становити близько 30-40 м Ось кілька рецепт приготування шашлику зі свинини.

Рецепт №1. Для приготування шашлику зі свинини потрібні наступні інгредієнти: м’ясо (1 кг), паприка (4 ч. Л), коріандр (2 ч. Л), тмин (3 ч. Л), імбир (0.5 ч. Л), базилік (2 ч. л), кориця (0.5 ч. л), червоний стручковий перець, лавровий лист (2 шт.), мускатний горіх, оливкова олія (4 ст. л), лимон (1 шт.), мелений чорний перець і сіль за смаком. У глибокій чашці змішуємо інгредієнти для маринаду, крім лимона. Свинину нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо маринадом. Залишаємо маринуватися протягом 8 годин в прохолодному місці. Вимочене м’ясо нанизуємо на шампури і смажимо на розігрітій грилі протягом 7-8 хвилин, постійно перевертаючи. М’ясо має добре підрум’янитися і залишитися соковитим. Шашлик зі свинини подаємо до столу з скибочками лимона і овочами.

Рецепт №2. Для приготування шашлику знадобиться охолоджена свиняча шийка (3 кг), лимони (2 шт.), Ріпчасту цибулю (2 шт.), Сіль і мелений чорний перець за смаком. Свинячу шийку нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в каструлю, додаємо сік двох лимонів і мелений чорний перець. Ретельно перемішуємо. Зверху викладаємо кільця ріпчастої цибулі, закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце маринуватися протягом 8 годин. Перед самим приготуванням м’ясо солимо за смаком. Таке м’ясо швидко готується і виходить м’яким. У процес смаження обов’язково поливаємо свинину маринадом. Шашлик зі свинячої шийки подаємо до столу із зеленню і овочами.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + three =