Як приготувати оліфу

Популярні відповіді

Схожі питання

Що таке оліфа.

Оліфа — рідкі плівкоутворювальні склади, що представляють собою продукти переробки рослинних масел або жирних алкідних смол з добавками сикативів для прискорення висихання. Оліфа призначається для виготовлення густотертих. готових до вживання масляних, алкідних фарб, а також для розбавлення цих фарб і доведення їх перед застосуванням до робочої в’язкості. Деякий застосування оліфа має для просочення, грунтування дерев’яних поверхонь перед фарбуванням.

Натуральна оліфа виготовляється шляхом термообробки (ущільнення) при температурі 270—280°С (з продувкою повітрям або без) висихаючих масел з додаванням сикативів. Для виготовлення натуральної оліфи використовують льняне, конопляне та інші висихають рафіновані олії. В якості сикативів для натуральної оліфи зазвичай застосовують свинцево-марганцевих або марганцевокислого свинцево-кобальтові лінолеати, а також нафтенати. Полімеризацію масла здійснюють в сталевих стаціонарних реакторах, оснащених арматурою для введення рідких сикативів. Натуральна окислена оліфа виходить ущільненням лляного, конопляного або іншого висихає масла шляхом нагрівання з продувкою повітрям у присутності сикативу.

Див. Також:

Виготовлення оліфи без варіння.

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 4 =