Як приготувати натуральний йогурт

Як приготувати натуральний йогурт

Використовуйте йогуртницю. Це найпростіше пристрій коштує зовсім недорого і продається в магазинах побутової технікі.Возьміте пастеризоване молоко і йогуртовую закваску. Розведіть закваску з невеликій кількості молока – підігрійте молоко до 40 градусів і додайте кілька мілілітрів теплого молока в закваску. Потім вилийте закваску в молоко, що залишилося, розльоті по стаканчиках і відправляйте в йогуртницю на 7-9 годин. При бажанні можна додати цукор. Пам’ятайте, що чим довше йогурт знаходиться всередині йогуртниці, тим він в підсумку виходить кисліше.

У відсутності йогуртниці використовуйте наступний метод. Придбайте йогуртовую закваску (зазвичай продається в аптеках). Багато радять використовувати як закваску магазинних йогурт, що позиціонується як живий. Але цього робити не варто, тому що разом з ним в ваш натуральний йогурт можуть потрапити шкідливі бактерії і розвинутися під час нагрівання, що призведе до отруєння або нетравлення. Купуйте пастеризоване або ультрапастеризоване молоко з невеликим терміном зберігання. Саме в ньому міститься найбільша кількість корисних речовин. Далі розведіть закваску: доведіть стакан молока до кипіння, остудіть до 40-45 градусів. 10 мл цього молока додайте в баночку в закваскою, струсіть її. Змішайте отриману закваску з молоком, перелийте в скляну банку. Далі важливо дотримуватися температурного режиму. Закваску потрібно зберігати в теплі – біля батареї, в термосі, закутавши рушниками, обклавши подушками, загалом, зробіть все, щоб температура була однакова протягом наступних 8-10 годин. Закваску можна зберігати в холодильнику, але не більше двох тижнів.

Прочитати повністю: Джерело

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 1 =