Як приготувати морозиво з ягід. Заморожений сік і фруктовий лід.

Як приготувати морозиво з ягід. Заморожений сік і фруктовий лід.

Літо, спека. Чого в такий час хочеться найбільше? Ну, звичайно ж, морозива! Фруктове або шоколадне, вершкове або з джемом, морозиво здатне освіжити, утамувати відчуття голоду і просто підняти настрій. Але читачі Будинку Рад. звичайно, помітили, що з цим продуктом, як і з багатьма іншими, за останні роки відбулися зміни не в кращу сторону, – натуральні продукти в ньому замінили барвники, консерванти та інша «хімія», а ціна на нього стала више.А адже діти так люблять Шоколадне морозиво, крем-брюле, морозиво Мокко і сирне морозиво .і Смачні десерти з морозива. Так що ж робити, – купувати дітям бажане ласощі, або відмовити в цьому задоволенні? Є кращий вихід, – навчитися робити морозиво вдома самим. Причому для цього не обов’язково купувати мороженицу. А продукти для виготовлення морозива цілком доступні.

Отже, готуємо морозиво самі:

У цій статті хочу запропонувати вам кілька варіантів приготування фруктового морозива та замороженого соку.

Почну з того, що, якщо вам коли небудь довелося придбати спеціальні формочки для застигання морозива, вони вам якраз знадобляться. Але якщо у вас немає таких формочок, морозиво можна заморожувати в одноразових стаканчиках, стаканчиках з під йогурту або просто в пластиковому харчовому контейнері.

Рецепт перший. Морозиво ягідне, не жирне.

Цей рецепт підійде тим, хто береже фігуру.

Інгредієнти:

Свіжі або заморожені ягоди (смородина, вишня, ожина) 300гр.

Молоко 400мл.

Яєчні жовтки 3 шт.

Цукор 150 гр.

Вода 50 мл.

Варення 3 столові ложки

Сік лимона 1-2 столові ложки

Сіль на кінчику ножа.

У каструлю наливаємо воду, кладемо помиті (і очищені від кісточок, якщо потрібно) ягоди. Додаємо варення і сіль. Доводимо все це до кипіння і варимо на невеликому вогні хвилин 10. Даємо ягідної масі трохи охолонути і подрібнюємо її за допомогою блендера. Жовтки збиваємо з цукром. Молоко доводимо до кипіння. Одну третину гарячого молока відливаємо, трохи охолоджуємо, додаємо до яєць з цукром і перемішуємо. Виливаємо отриману суміш до решти молоку і варимо, постійно помішуючи, 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і додаємо в молоко подрібнені ягоди. Коли маса охолоне, додаємо лимонний сік. Переливаємо масу в харчовій контейнер і ставимо в морозилку не менше, аніж на 6 годин.

Рецепт другий. Морозиво ягідне з вершками.

У цьому рецепті використовуються жирні вершки, тому воно більше схоже на пломбір. Один мінус – і калорій в такому морозиві теж більше.

Інгредієнти:

Вершки (не менше 33%) – 500 мл.

Молоко 50 мл.

Цукор 100гр.

Ягоди свіжі або заморожені (смородина, вишня) 350 гр.

Жовтки 3 шт.

Сироп (бажано з тих же ягід) 130 мл.

Ягоди підготувати: заморожені – розморозити, а свіжі – помити і видалити кісточки або хвостики. Покласти ягоди в каструлю і трохи придушити їх. Засипати їх половиною цукру і залишити постояти на 3 години. У цей час ягоди можна іноді перемішувати. Молоко закип’ятити і остудити до кімнатної температури. Жовтки збивати з цукром, що, поки вони не побіліють. Додати до жовтків молоко і збивати всі разом на водяній бані кілька хвилин. Маса повинна стати пишною. Вершки (краще охолоджені) збивати міксером, поки вони збільшаться в обсязі, стануть пишними і міцними. Вершки Соеда з молочною масою, додати сироп і за допомогою міксера, все збити до однорідної консистенції. До отриманої маси додати ягоди, розім’яті з цукром, і акуратно перемішати. Якщо ви не хочете, щоб в морозиві траплялися цілі шматочки ягід, – попередньо подрібніть ягоди блендером.

Тепер потрібно перекласти наше морозиво в пластиковий контейнер і прибрати його в морозилку. Перші чотири години, кожні 30 хвилин діставайте морозиво, і в перебігу декількох секунд, швидко його перемішуйте. Так морожене заморозиться рівномірно. Після цього, залиште морозиво в морозилці не менше, аніж на 6 годин.

Рецепт третій. Заморожений сік.

Це літній освіжаючий ласощі не залишить нікого байдужим. Для його приготування нам будуть потрібні будь-які ягоди або фрукти, цукор і трохи води.

Готувати заморожений сік можна з тепловою обробкою і без.

Спосіб перший:

Інгредієнти:

ягоди або фрукти 500гр.

цукор 2 столові ложки

вода 80 мл.

З наших ягід або фруктів з допомогою соковижималки отримуємо сік, додаємо до нього воду з цукром, тобто сироп і перемішуємо. Заливаємо вийшов сік в одноразові стаканчики або формочки для морозива і відправляємо в морозилку на кілька годин для застигання. Якщо фрукти солодкі, цукор і воду можна не додавати.

Спосіб другий:

Інгредієнти ті ж, тільки ягоди кладемо в каструлю, додаємо воду і кип’ятимо їх на повільному вогні хвилин 5. Вимикаємо, даємо настоятися близько години, і процедуру повторюємо. Після цього зливаємо вийшов сік через сито і додаємо до нього цукор. Якщо сироп буде ще гарячим, цукор розчиниться краще. Даємо нашому соку охолонути і розливаємо його по формах. Відправляємо годин на 5-6 в морозилку.

Невеликий секрет, – якщо у вас немає формочок для морозива, а ви хочете вставити в стаканчики палички, які падають і не тримаються по центру стаканчика, зробіть так. Відріжте від скотча смугу довжиною 10 см, в центрі зробіть маленький отвір. В отвір вставте край палички, а цей шматочок скотчу одягніть на стаканчик так, щоб він, тримаючись по краях склянки, фіксував паличку в потрібному місці. Тобто скотч, як кришечка прикриває стаканчик зверху, і з нього посеред стаканчика визирає паличка.

Рецепт четвертий. Фруктовий лід.

Цей рецепт відрізняється від попереднього тим, що для замороженого соку ми використовували тільки сам сік ягід або фруктів, а тут ми будемо використовувати і їх м’якоть.

Візьміть м’якоть кавуна, або дині. Також підійдуть будь-які ягоди (без кісточок) або фрукти. Подрібніть все до пюреобразного стану. Цукор і воду можна додавати, а можна, обійтися і без них. Викладіть вийшло пюре в формочки для заморожування або стаканчики і відправляйте в морозилку. Через 6 годин ваш фруктовий лід буде готовий.

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =