Як приготувати морозиво в домашніх умовах

Як приготувати морозиво в домашніх умовах?

Maxxx Гуру (2658) 3 роки тому

Робив морозиво за рецептами з сайту Хороша кухня.

Дуже сподобалося і мені і дружині.

Правда вона при їжі скаржилася, що тепер доведеться тиждень на одній воді сидіти, але тим не менш є не припиняла.

Морозиво-саморобка

Роблять морозиво вдома;

Для морозива знадобиться:

150 мл молока

450 мл 30% вершків (чим жирніше, тим краще)

5 жовтків

100 г цукру

ваніль

Для початку беремо каструлю і виливаємо в неї молоко і вершки. Це приблизно у співвідношенні 1: 3. Але не кип’ятити. Не забуваємо помішувати. І сюди ж додаємо ваніль. Якщо у Вас є ванільна паличка, то не забудьте її розрізати уздовж.

В іншій ємності збиваємо жовтки і цукор до білого і збільшення в об’ємі в два рази. З кількістю цукру можете експериментувати. Я ж не знаю які Ви ласуни;-)

Сподіваюся, що вершки з молоком у Вас не закипіли, а тільки нагріли до температури 90-95 градусів. І тепер Ви інтенсивно помішуючи вливаєте в каструлю збиті жовтки. ЗРОБІТЬ маленький вогонь.

І протягом 10-15 хвилин помішуйте до загустіння.

Процідіть (якщо Ви використовували ванільну паличку).

Охолодіть в мисці постійно помішуючи, і в морозилки або в морозивницею. Додають ще й шоколад (розтоплений) і 50гр. хорошого коньяку або лікеру.

Олександра Гаврилова Профі (541) 3 роки тому

Потрібні або дуже жирні вершки, або яєчні білки. Другий варіант менш смачний.

Вершки (як і білки) сильно збиваються з цукром та іншими добавками (какао, карамель, фрукти, сироп). У вершків повинна бути консистенція густої пасти після збивання, білки збиваються до міцних піків. Далі- в морозильник на 4 години.

Прочитати повністю: Джерело

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + twelve =