Як приготувати медовуху в домашніх умовах. Рецепт домашньої медовухи

Як приготувати медовуху в домашніх умовах. Рецепт домашньої медовухи

Знаєте звідки пішов вислів “медовий місяць”? Виявляється після весілля, молодим в Стародавній Русі дарували бочонок меду, який потрібно було з’їсти за наступний цикл місяця, який відповідав 30 дням. Природно, що з’їсти таку кількість солодкого продукту було досить важко, а от випити в самий раз. Тому багато століть тому навчилися варити медовуху – смачний хмільний напій на основі меду. Причому назва напою не відрізнялося від назви того, з чого він проводився. На Русі слово медовуха не використали, а називали напій просто мед або медок. Саме слово медовуха з’явилося в середині XIX століття і стало позначати хмільний напій на основі меду. Природно, що і технологія зазнала зміна, тепер медок не витримували 15 років в дерев’яних бочках як раніше, а пили відразу після виготовлення. У цій статті ми розповімо, як зробити медовуху в домашніх умовах.

На Русі медовуха вважалася головним напоєм будь-яких урочистостей. У будні дні споживання цього напою трохи поступалося квасу. Про те, як зробити квас в домашніх умовах ми вже писали. На черзі напій з меду.

Для того, щоб приготувати медовуху потрібні такі інгредієнти:

• вода – 10 л

• мед – 1,5 кг

• хміль в шишках – 10 г

• дріжджі – 3 г

Рецепт приготування медовухи:

Беремо велику ємність і наливаємо в неї воду. Ємність ставимо на плиту і воду доводимо до кипіння. Додаємо мед і перемішуючи, чекаємо закипання води. Після чого необхідно знімати піну протягом 3 хвилин. Як тільки утворення піни припиниться, вимикаємо плиту і додаємо в ємність з медом і водою шишки хмелю. Цей інгредієнт медовухи можна купити в будь-якій аптеці.

Після того як хміль доданий закриваємо ємність кришкою і залишаємо її на виключеною плиті.

Беремо дріжджі і розводимо їх в невеликій кількості води. Попередньо у воді для дріжджів потрібно розтопити невелику кількість меду. Як тільки дріжджі піднімуться їх можна додавати в ємність з майбутньою медовухою. Перед додаванням розведених дріжджів переконайтеся, що температура води не перевищує 50 градусів. В іншому випадку потрібно дати майбутньої медовусі охолонути.

Перемішуємо рідина в ємності і ставимо бродити на кілька днів. Для того, щоб процес бродіння пройшов як треба, майбутню медовуху потрібно помістити у великий бутель, в якому зробити гідрозатвор. З бутля виводиться шланг, який другим кінцем занурюється в ємність з водою. Як тільки бульбашки втратять свою інтенсивність (зазвичай це відбувається на п’ятий день) медовуху можна розливати по пляшках. Під час розливу напою по пляшках потрібно трохи залишити місце, оскільки процес бродіння буде закінчуватися вже в них. Зазвичай пляшки заповнюють на 80%.

Медовуха в домашніх умовах виходить не міцніше 8 градусів і має приємний смак. Зберігати пляшки з хмільним напоєм потрібно в темному прохолодному приміщенні.

fc / million-sovetov? bg = 66CCFF&fg = 444444&anim = 0 “/% Твитнуть

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 5 =