Як приготувати медовуху на спирту

Зміст

Рецепти медовухи на спирту

Поза всякими сумнівами, будь-яка медовуха, зроблена на меду, незалежно від рецепту, після своєї готовності володіє певним відсотком фортеці. Тобто, в ній за визначенням міститься спирт. Звичайний продукт небагатьом міцніше пива буде, але щоб він не поступався дійсно міцним напоям, її склад урізноманітнюють спиртом.

Кріплені медовуха

Сам процес приготування страви в домашніх умовах складається з наступних етапів.

Приготування

Мед з водою кип’ятяться на середньому вогні протягом півгодини. Весь процес зобов’язаний супроводжуватися систематичним помішуванням, інакше бджолина продукція попросту підгорить. До того ж, на поточному етапі утворюється багато пінної маси, яку необхідно постійно прибирати. Треба дати трохи охолонути своєї суміші меду, приблизно до сорока п’яти градусів Цельсія, але не нижче кімнатної температури. Тільки тоді в неї можна домішувати спеції, хміль і дріжджі. Після того, як додавання нових компонентів буде завершено, і вони стануть розмішаними по рідини, її доведеться залишити побродити. Для таких цілей краще всього підбирати тепле, сонячне містечко. Не варто також забувати встановлювати гідрозапор, який до того ж, вкаже, коли насправді закінчиться даний етап – перестануть виділятися бульбашки газу. Крім цього, буде відсутня характерна пінка. Орієнтовно, часу це займе близько тижня. Теоретично, на цьому етапі приготування медовухи вже можна додавати етиловий спирт (або самогон – хто на що багатий). Однак не зайвим буде все-таки приберегти така дія на потім. Найкраще відфільтрувати рідину, після чого перелити її в ємність для подальшого настоювання. Оптимальним вибором буде темне місце з низькою температурою. Медовуха залишається в ньому як мінімум на тиждень, але краще – на місяць. Ось тільки поле цього варто займатися додаванням алкоголю.

Секрети приготування

Секрет того, як зробити хорошу медовуху криється в її витримці – чим вона більше, тим приємніше виходить напій. Особливий смак напій з меду набуває на шостому місяці настоювання навіть при домашніх умовах. Ось тоді-то по-справжньому складно її сплутати з тим пійлом, яке виходить при мінімальному терміні настоянки. А от чи варто розбавляти його самогоном, розглянемо нижче.

Медовуха на горілці

Для того щоб не возитися з розведенням спирту, краще спочатку брати горілку. Сам рецепт напою з меду при цьому не змінюється, проте дії з алкоголем трохи спрощуються. Єдина проблема в такому положенні – купити якісний продукт. Адже зараз, на жаль, нерідко можна зустріти неякісну підробку, яка видає себе за відомий бренд.

Рекомендації

Ще одне вкрай важлива умова смачною медовухи полягає в тому, щоб горілка була без домішок. Тобто, якщо вона з яблучним присмаком, або навіть містить мед, то від неї краще відмовитися. Продукт не просто вплине на смакові якості напою, але і не дозволить зробити приємне питво. Саме тому від такої речовини краще утриматися при виконанні рецепта в домашніх умовах.

Медовуха на самогоні

Мабуть, найбільш зухвалий рецепт медовухи – на самогоні. Смак такого напою передбачити дуже складно, практично неймовірно, до того ж фортецю у неї також часто різна. Хоча б тому, що не завжди зрозуміло, чим може відзначитися саморобний спирт. І це не рахуючи, яка медовуха вийде в процесі приготування. Тим не менш, за відсутністю кращих засобів, цілком реально погоджуватися на поточний рецепт з самогоном.

Рекомендації

Однак до самого алкоголю також висуваються чималі вимоги. Спиртне має бути не дуже гірким і помірної фортеці. Не останнє значення має, хто його зробив. Якщо це один і той же кулінар – виробник, то і медовуха на самогоні вийде більш смачною.

Отже, навіть у звичайних, звичних домашніх умовах цілком реально створити питво з меду, відповідне для гарного застілля. А от яким саме це чином варто зробити – вирішувати кожному самостійно.

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 3 =