Як приготувати мастику для торта будинку

Як приготувати мастику для торта будинку

2 червня 2014

Кулінарна мастика – це пластична маса на основі цукрової пудри, глюкози і желатину, яка служить для прикраси тортів і тістечок. Для різних цілей кондитери використовують відповідні види мастики (м’яку і тягучу # 8211; для покриття тортів, пружну і більш щільну по консистенції # 8211; для ліплення фігурок, а спеціальну квіткову # 8211; для виготовлення складних візерунків і кольорів).

Для прикраси тортів можна придбати в магазині професійну мастику, вироблену на кондитерській фабриці, або виготовити її по одному з популярних рецептів в домашніх умовах. Мастику заготовляють про запас і зберігають у морозильній камері (при цьому термін придатності продукту становить один місяць). Як приклад спробуємо приготувати мастику для торта будинку.

Цукрова мастика з маршмеллоу

Основний інгредієнт самого простого і поширеного рецепта – маршмеллоу. Вони являють собою цукерки з жувального зефіру, до складу якого входять цукор, желатин, крохмаль і глюкоза. Необхідний набір продуктів включає в себе:

Маршмеллоу – 100 грам;

Вершкове масло – 1 столова ложка;

Цукрову пудру – приблизно 300 грам;

Харчові барвники.

Процес приготування мастики можна розділити на кілька етапів:

Спочатку потрібно нагріти маршмеллоу з додаванням вершкового масла на паровій бані (або в мікрохвильовій печі протягом 15-20 секунд);

Коли зефір розігріється і збільшиться в об’ємі, його потрібно перемішати до отримання однорідної маси, розділити на кілька частин і додати барвник в кожну з них;

Далі потрібно вимішувати масу ложкою, поступово додаючи цукрову пудру;

Потім присипати цукровою пудрою обробну дошку, викласти на неї мастику і вимішувати руками, поки не вийде маса, за консистенцією нагадує пластилін;

Загорнути готову мастику в харчову плівку і відправити в холодильник на 1-2 години.

Ліплення фігурок

Мастика – піддатливий матеріал, працювати з яким легко і приємно (якщо мастика зберігалася в холодильнику, її потрібно трохи підігріти, щоб повернути первісну пластичність). Для виготовлення плоских візерунків, масу розкочують в пласт і вирізують елементи орнаменту за допомогою спеціальних формочок.

Щоб готові елементи не втратили форму і не розпливлися, їх рекомендується підсушити протягом доби в крохмалі або на сухій поверхні і тільки після цього приступати до прикраси торта:

Дрібні деталі склеюють між собою, злегка намочивши поверхні водою;

Великі деталі скріплюють за допомогою збитого білка, в який додають трохи цукрової пудри.

Мастика швидко сохне на повітрі, але при зберіганні в холодильнику вбирає вологу, розпливається і втрачає форму, тому складні елементи декору краще помістити на торт незадовго до подачі до столу.

Прочитати повністю: Джерело

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 5 =