Як приготувати курячі ніжки 10 кулінарних порад

Як приготувати курячі ніжки: 10 кулінарних порад

Принадність курячих ніжок, або інакше – гомілок, укладена в їх м’якості і ніжності, виразності смаку і швидкості приготування. Крім того, чимало популярності гомілок додає їх доступність і зручність в сервіровці. Добре приготовані курячі ніжки відмінно підійдуть до повсякденного сімейному меню, прикрасять вони і меню святковий. Зручна форма гомілок робить їх чудовим фуршетним блюдом і відмінним вибором для пікніків і барбекю. Ну і, звичайно ж, простота і легкість приготування лише додає гомілок популярності, роблячи їх чи не найулюбленішими гостями нашого столу. Сьогодні ми пропонуємо вам разом з нами дізнатися і запам’ятати, як приготувати курячі ніжки.

Популярність цієї самої недорогий і доступною частини курячої тушки чимало посприяла появі величезного кількість найрізноманітніших рецептів її приготування. Курячі ніжки відварюють і смажать, тушкують і запікають. Готують з курячих ніжок чудові закуски і супи, маринують для гриля і барбекю, обсмажують у фритюрі і на сковороді. Дуже смачні страви виходять з курячих ніжок, приготовлених навіть найпростішим способом. Спробуйте злегка відбити гомілки, присипати їх сіллю і чорним перцем, швидко обсмажити на сковороді да присмачити неабияким шматком хорошого вершкового масла за пару хвилин до готовності, і ось перед вами дуже смачне блюдо, яке зовсім не соромно подати навіть до святкового столу. А адже сил і часу на приготування такої страви витрачено зовсім не багато. А вже до чого смачними і ситними виходять більш складні страви з курячої гомілки! Можна загасити курячі ніжки в ніжному вершковому соусі або обсмажити їх, попередньо замаринувавши в пікантному гострому маринаді, можна запекти гомілки в кулінарному рукаві, додавши до них ніжних соковитих овочів або потомить курячі ніжки з гречаною кашею, приготувати смачні страви в старовинному російською стилі. Додайте сюди будь-яких пряних овочів, трав і спецій, і ви здивуєтеся нескінченною різноманітністю смаків і ароматів, якими здатний обдарувати вас багатий асортимент страв, що готуються з курячих ніжок.

Сьогодні «Кулінарний Едем- підготував для вас добірку найбільш цікавих рецептів та ідей, які підкажуть вам, як приготувати курячі ніжки. Серед них ви знайдете і прості рецепти, які припадуть до душі навіть самим недосвідченим господиням, і більш складні, трудомісткі рецепти, які обов’язково порадують умілих любителів домашньої кулінарії, що шукають нових способів урізноманітнити сімейне меню.

1. Вибираючи курячі ніжки для своєї страви, зверніть найпильнішу увагу на їх зовнішній вигляд і запах. Хороші, свіжі гомілки повинні володіти тонкою, рівною, однорідною шкірою без видимих ​​пошкоджень, плям або синців. Особливу увагу зверніть на зріз і видимий суглоб – він повинен бути чистим і не заветренной. Колір свіжих ніжок повинен бути рівним, світло-рожевим, злегка блакитним відтінком. Легко натисніть пальцем на гомілку в самій м’ясистій її частини. Якщо пропоновані вам ніжки досить свіжі, вийшла вм’ятина негайно розпрямиться, а ось у несвіжої гомілки вм’ятина від вашого дотику залишиться надовго. Обов’язково понюхайте ніжки перед покупкою. Свіже м’ясо птиці має легкий, майже невловимим солодкуватим ароматом без сторонніх домішок. Якщо ж пропоновані вам гомілки мають неприємний запах несвіжості, аміаку і гниття – відмовтеся від покупки. Смачної страви з таких ніжок не вийде.

2. Для деяких рецептів, наприклад для фаршированих гомілок, потрібно видалити з ніжок кістки, не пошкодивши при цьому м’ясо і шкіру. Багатьом початківцям господаркам це дія здається занадто складним, а то й зовсім нездійсненним. І дарма. Видалити кісточку з гомілки дуже просто. Промийте і просушіть ніжки, а потім злегка відбийте їх дерев’яним кухонним молоточком. За допомогою гострого ножа акуратно надріжте сухожилля в нижній частині гомілки, трохи вище суглоба, з’єднується з лапкою. Так само акуратно надріжте м’ясо і сухожилля навколо верхнього суглоба гомілки. Потім потроху зсувайте м’ясо зі шкіркою вниз по кістки, акуратно обрізаючи заважав жилки. Коли всі жилки будуть надрізані, візьміть гомілку в одну руку, кісточку захопіть пальцями іншої руки і обертовим рухом вийміть. Гомілку готова для фарширування!

3. Чудова пікантна закуска виходить з курячих гомілок, фаршированих грибами і солодким перцем. Шість курячих ніжок промийте і видаліть з них кістки. Складіть ніжки в посуд для маринування і залийте маринадом з 100 мл. оливкової олії, 1 ст. ложки білого винного оцту, однією подрібненої цибулини, одного дрібно нарубаного гострого перчика чилі, солі і чорного перцю за смаком. Залиште в прохолодному місці на 1:00. Дрібно наріжте 70 гр. свіжих грибів і один солодкий болгарський перець. Тушкуйте гриби з перцем в одній столовій ложці оливкової олії до м’якості. До готових грибам додайте 2 ст. ложки дрібно натертого сиру і перемішайте. Вийшла начинкою нафаршіруйте мариновані курячі ніжки. Обсмажуйте ніжки на сковороді, в одній столовій ложці оливкової олії по десять хвилин з кожного боку. Готові ніжки охолодіть і наріжте кружальцями завтовшки близько півтора сантиметрів. Перед подачею прикрасьте зеленню кінзи.

4. Смачної і ароматною виходить оригінальна тайська закуска з курячих ніжок. Шість курячих ніжок ретельно промийте, просушіть і наколи виделкою в декількох місцях. Складіть ніжки в щільний поліетиленовий пакет, додайте до них 5 ст. ложок соєвого соусу, 3 ст. ложки апельсинового соку, два подрібнених зубчики часнику, ½ ч. ложки паприки, ½ ч. ложки меленого червоного перцю. Міцно зав’яжіть пакет, ретельно розподіливши маринад між курячими ніжками. Залиште в холодильнику на 6 – 8 годин. Мариновані гомілки перекладіть в змащену маслом посуд для запікання, додайте одну моркву, нарезаннуюкубікамі, і 300 гр. консервованих ананасів шматочками. Все перемішайте, збризніть залишками маринаду і запікайте в розігрітій до 200 # 8304; духовці протягом 30 хвилин, перевернувши ніжки один раз. Подавайте гарячими або холодними.

5. Гострий азербайджанський суп з курячими гомілками чудово зігріє вас в саму вогку погоду. А приготувати такий суп дуже і дуже просто. У глибокій каструлі розігрійте дві столові ложки бавовняного масла. Додайте одну подрібнену цибулину і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте 3 ст. ложки томатної пасти і тушкуйте ще пару хвилин. Після цього долийте в каструлю два літри окропу або курячого бульйону, покладіть шість курячих стегенець, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. Коли курка буде готова, додайте в ваш суп чотири бульби картоплі, нарізаних кубиками і один лавровий лист. Варіть все разом ще 15 – 20 хвилин до готовності картоплі. Потім додайте ще 3 ст. ложки томатної пасти, сіль і мелений червоний перець за смаком. Не шкодуйте червоного перцю, суп повинен бути гострим! Поваріть все разом ще 5 – 7 хвилин, зніміть з вогню і дайте настоятися в теплі протягом 10 – 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипте суп подрібненою зеленню кінзи або петрушки.

6. Тушковані у великій кількості томатного соусу курячі ніжки по-італійськи можна віднести і до густих супів, і до других гарячих страв. У глибокій сковороді розігрійте дві столові ложки оливкової олії, додайте одну дрібно нарубану цибулину і три подрібнених зубчики часнику. Обсмажуйте до золотистого кольору. Потім додайте 150 гр. бекону, нарізаного невеликими кубиками, і 100 гр. печериць, нарізаних тонкими пластинками. Обсмажуйте всі разом ще п’ять хвилин, потім зніміть з вогню. У каструлі з товстим дном розігрійте одну столову ложку оливкової олії і обсмажте в ньому чотири курячих ніжки по п’ять хвилин з кожного боку. Влийте 100 мл. сухого червоного вермуту і готуйте, поки не випарується вся рідина. Потім додайте 800 гр. помідорів, подрібнених блендером, один стакан холодної води, дві гілочки розмарину, один лавровий лист, дрібку цукру і сіль за смаком. Доведіть соус до кипіння, додайте обсмажений бекон з грибами, ретельно перемішайте і готуйте під кришкою на слабкому вогні протягом 20-ти хвилин. Готову страву розкладіть по тарілках і приправте чорним перцем за смаком.

7. Соковитими і ароматними виходять курячі ніжки, запечені з лаймом. А приготувати таку страву зовсім не складно. Промийте, просушіть і складіть у посуд для маринування шість курячих ніжок. Сік одного лайма змішайте з 2-ма ст. ложками оливкової олії, щіпкою сушеного чебрецю, 2-ма подрібненими зубчиками часнику, сіллю за смаком. Одержаний маринад додайте до курки, перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1:00. Замариновані таким чином ніжки викладіть у змащену масломформу для запікання і полийте маринадом. На кожну ніжку укладіть по тонкому скибочці лайма і запікайте в розігрітій до 200 # 8304; духовці протягом 40 хвилин. Подавайте з відвареним рисом і свіжими овочами.

8. Ненабагато складніше приготувати дуже смачні курячі ніжки в паніровці, запечені з вершковим маслом. Шість ніжок промийте, просушіть, натріть сіллю і перцем. Три сирих яйця злегка збийте виделкою. Половину склянки панірувальних сухарів змішайте з однією столовою ложкою сушеного часнику. Кожну ніжку умочіть в яйця, а потім запаніруйте в сухарях. Швидко обсмажте ніжки на сковороді в рослинному маслі на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки і перекладіть в посуд для запікання. На кожну ніжку укладіть по невеликому шматочку вершкового масла. Присипте шматочки масла дрібкою сушеного розмарину і запікайте курку в розігрітій до 200 # 8304; духовці протягом 30 хвилин.

9. Незвичайно соковитими виходять курячі ніжки, тушковані з баклажанами. Два баклажана наріжте кубиками, присипте сіллю і залиште на 15 хвилин до виділення соку. Потім промийте і злегка обсушіть. Дрібними кубиками наріжте 400 гр. свіжих помідорів і одну велику цибулину. Шість курячих ніжок промийте і просушіть. У глибокій сковороді розігрійте три столові ложки оливкової олії, додайте цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте баклажани і обсмажуйте протягом 3-х хвилин. Слідом за тим додайте помідори, перемішайте і тушкуйте все разом ще п’ять хвилин. Додайте до овочів курячі ніжки, 2 ст. ложки дрібно нарубаної зелені петрушки, один подрібнений зубчик часнику, одну чайну ложку сушеного чебрецю, сіль і перець за смаком. Перемішайте і тушкуйте все разом під кришкою на середньому вогні протягом 30 хвилин.

10. М’якими і дуже смачними виходять смажені курячі ніжки, попередньо замариновані з медом і імбиром. Шість курячих ніжок промийте і просушіть, а потім зробіть на кожній по два – три надрізи гострим ножем. Ці надрізи допоможуть вашому маринаду проникнути в куряче м’ясо і зроблять курячі ніжки набагато більш ніжними і смачними, ніж зазвичай. Для приготування маринаду змішайте 50 гр. рідкого меду, 50 мл. лимонного соку, три потовчених зубчики часнику, дві столові ложки натертого кореня імбиру, сіль і чорний перець за смаком. Готовим маринадом обмажте ніжки, складіть їх в посуд для маринування і залиште в прохолодному місці на 2:00. У сковороді розігрійте дві столові ложки оливкової олії і обсмажте курячі ніжки з усіх боків на сильному вогні до рум’яної скоринки. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і доведіть ніжки до готовності на середньому вогні протягом 10 – 15 хвилин. Подавайте з відвареною картоплею і свіжими овочами. Окремо подайте ваш улюблений гострий соус або чатні.

А на сторінках «Кулінарного Едему- ви завжди зможете знайти ще більше цікавих ідей і оригінальних рецептів, які обов’язково підкажуть вам, як приготувати курячі ніжки.

Прочитати повністю: Джерело


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + seventeen =