Як приготувати фарш

Як приготувати фарш?

Якщо відкрити будь-яку кулінарну книгу і уважніше придивитися до надрукованим у ній рецептами, то можна буде помітити, що багато з них починаються зі слів: «Спочатку треба приготувати фарш-. Фарш зазвичай готують з м’яса або рибного філе, яке подрібнюють в м’ясорубці, кухонному комбайні або ж дрібно рубають ножем вручну. Також іноді готують овочевий або грибний фарш. Для поліпшення смаку до складу фаршу часто додають часник, цибулю і різні спеції.

Як приготувати фарш з м’яса

Фарш можна готувати як з одного виду м’яса, так і з декількох видів, змішавши їх у певній пропорції.

Фарш для котлет

Найпопулярніший фарш для домашніх котлет готують з яловичини і свинини, взятих у рівних пропорціях.

М’ясо перед приготуванням фаршу треба вимити і порізати на невеликі шматочки. Подрібнюють його в м’ясорубці. Часто буває так, що м’ясо важко проходить через її решітку, мнеться і виділяє багато соку. Спробуйте перед цим трохи підморожувати м’ясо, і ви побачите, що справа піде набагато легше і швидше. Шматочки м’яса закладають у м’ясорубку, чергуючи їх з четвертинками цибулі, зубками часнику і скибочками черствого білого хліба, попередньо замочені в молоці і потім добре віджатими.

Після того як ви отримаєте фарш, його необхідно буде ще раз пропустити через м’ясорубку.

Потім фарш солять, перчать і добре перемішують руками.

На один кілограм м’яса вам знадобляться дві середньої величини цибулини, три зубки часнику, 200 грам білого хліба, склянку молока для його вимочування, півтори чайні ложки солі (без гірки) і чорний перець за смаком.

Деякі господині замість хліба додають у котлетний фарш дві сирі дрібно натерті картоплини. Вважається, що картопля надає готовим котлет особливу ніжність.

Як зробити курячий фарш

Курячий фарш можна готувати з окремих частин тушки, наприклад, грудок або стегенець, але найкраще робити його з усього м’яса однієї великої курки.

Перед приготуванням фаршу тушку птиці треба вимити й обсушити. Потім треба зняти з курки шкіру – в фарш її краще не запускати, так як з нею він буде надмірно жирним.

Після цього з кісток гострим ножем слід зрізати все м’ясо до самого останнього шматочка.

Хліба, солі, перцю та цибулі на один кілограм курячого м’яса вам знадобиться стільки ж, скільки і в попередньому рецепті. Часник в курячий фарш, як правило, не додають, хоча це, звичайно, справа смаку. Лук треба окремо дрібно нарізати і додати його у вже готовий фарш. Крім того, для поліпшення смаку в курячий фарш іноді додають не сирий лук, а попередньо обсмажений на вершковому маслі.

Куряче м’ясо дуже соковите, тому подрібнювати його краще в кухонному комбайні, який січе м’ясо ножами, а не продавлює його через грати. Якщо ж такого в господарстві немає, то варто згадати рада про замороження (див. Вище).

Котлети з курячого фаршу часто розвалюються при смаженні. Щоб цього не відбувалося, в фарш обов’язково додають сирі яйця. Після того як фарш буде готовий, в нього треба додати одне сире яйце (на 1 кг. Фаршу), підготовлений лук, потім посолити, поперчити і потім вже гарненько перемішати.

Як зробити фарш з риби

Приготувати хороший рибний фарш можна не з усіх видів риби. Найкраще для цього підходять судак, щука, сом, минтай і хек. У цих порід риб практично відсутні дрібні і гострі кістки, м’ясо у них щільне і біле без різко вираженого специфічного рибного запаху.

Перед тим як почати готувати фарш, рибу слід вимити, очистити від луски, випатрати і обробити на філе без шкіри і реберних кісток.

Потім підготовлене філе треба сильно охолодити. Миску, де потім буде фарш, бажано поставити у велику ємність, наповнену колотим льодом.

Далі процес приготування аналогічний процесу приготування фаршу з курки (див. Вище). Невеликі відмінності полягають в наступному: оскільки м’ясо цих риб вельми тощее, в фарш додають невеликий шматочок м’якого вершкового масла, замість хліба частіше використовують терту сиру картоплю, в рибну масу додають манну крупу (1 столова ложка на кілограм риби) для того, щоб котлети були більш щільними.

Тепер, коли ви вже знаєте, як смачно приготувати фарш, залишилося дізнатися, що з нього можна зробити. Наведемо вам як приклад один рецепт.

Зрази з грибами

Для приготування зраз вам знадобиться кілограм котлетного фаршу, півкіло свіжих печериць, велика цибулина, зелень, перець, сіль, панірувальні сухарі і рослинне масло для смаження.

Гриби і цибулю треба почистити, вимити і дрібно нарізати. Цибулю злегка підсмажити, додати в нього гриби і смажити далі до їх повної готовності.

Грибну начинку посолити і поперчити, посипати різаною зеленню і перемішати.

З м’ясного фаршу сформувати невеликі коржики, в центр кожної з них покласти по одній ложці начинки, кожен коржик згорнути, надавши їй форму пиріжка.

Підготовлені таким чином зрази треба обваляти в сухарях і смажити у великій кількості олії, поки вони добре не підрум’яняться.

Доповнення від читачів


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =