Як правильно зварити приманку для риби з манки

Популярні відповіді

Щоб приготувати манку для лову риби, необхідно слідувати наступної інструкції:

1. У металевий посуд (кухоль, чашку) наливаємо частина води (наприклад 100 грам);

2. Доводимо до кипіння;

3. Зменшуємо до мінімуму вогонь на газовій плиті і в киплячу воду насипаємо поступово манну крупу, попередньо приготовану з розрахунку — на 100 грам води 100 грам крупи. При цьому потрібно енергійно все перемішувати виделкою, не допускаючи прилипання манки до дна посуду та грудкування;

4. Вимкнувши газ, продовжуємо енергійне перемішування содежімого до густої однорідної маси (при перемішуванні вода випаровується і манка стає густішим);

5. На папір викладаємо весь вміст з металевої посуду і даємо манки охолонути;

6. Остиглу манку месім, як тісто, руками. Якщо все правильно приготоване, повинен вийти тугий клубок звареної манки, майже готової до риболовлі (манка не повинна прилипати сильно до рук). Ну а якщо манка все таки прилипає — це означає, що в ній залишилося багато води. У такому випадку слід насипати на папір сухий манної крупи і ще раз ретельно перемісити. Але слід врахувати, що така манка буде гірше триматися на гачку і позначиться на кількості улову;

7. У грудці приготовленої манки, пальцем робимо дірку і наливаємо туди трохи рослинного масла (для запаху, щоб принадити їм рибу);

8. Знову ретельно перемішуємо грудку руками, пробуємо як катаються катишки (вони повинні добре кататися і не липнути до пальців).

9. Можна додати для більш ароматного запаху анісові краплі, але слід враховувати, що дуже сильний запах відлякуватиме рибу. Тому на грудку з такої кількості манки потрібно капнути кілька крапель;

10. Готовий грудку приманки для риби загортаємо у вологу марлю, а потім ще й в газету (так вона довше збереже свою свіжість і запах).

Прочитати повністю: Джерело

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 15 =