Як правильно покрити круглий торт цукровою мастикою

Як правильно покрити круглий торт цукровою мастикою

Вам знадобиться:

Почнемо з невеликого введення

Цукрова мастика – це солодка паста, використовувана для покриття різних тортів. Трохи подсихая зовні, цукрова мастика на поверхні торта залишає гладкий блискучий вигляд. У той же час вона залишається м’якою всередині і її без проблем можна розрізати ножем. Крім того, ще однією особливістю мастики є те, що покритий нею торт може зберігатися довше звичайного, тому вона виступає як вакуумної оболонки, а це означає, що приготований за кілька днів до свята торт може залишатися свіжим і смачним.

Перш ніж Ви почнете

Переконайтеся, що поверхня, на якій Ви будете розкачувати мастику, абсолютно рівна і чиста, тому будь крихти, частинки і нерівності будуть видні на цукрових мастиці. Якщо Ви використовуєте бісквітний торт, то попередньо його необхідно покрити тонким шаром масляного крему і поставити в холодильник до застигання. Чим краще Ви вирівняєте торт під цукровий мастику, тим краще він буде виглядати.

Підказка

Перш ніж розкачати цукрову мастику, виміряйте діаметр торта і висоту сторін. Це допоможе вам розкачати мастику правильної ширини.

Крок 1.

Посипте поверхню, на якій Ви будете працювати, цукровою пудрою.

Крок 2.

Добре розімніть цукрову мастику. Коли мастика розм’якшиться і стане більш пластичної, скачайте її в кулю і покладіть на поверхню, де плануєте її розгортати.

Крок 3.

Почніть повільно розгортати мастику, намагаючись рівномірно розподіляти тиск.

Крок 4.

Постійно перевіряйте поверхню під мастикою, щоб вона не прилипала. Для цього існує простий спосіб: проводите рукою під розкатаної мастикою і злегка повертайте її по колу. Ви завжди можете додати цукрової пудри, якщо відчуєте, що мастика прилипає до поверхні. Оскільки цукрова пудра висушує мастику, використовуйте її в невеликих кількостях.

Крок 5.

Продовжуючи розгортати мастику у велике коло, намагайтеся рухатися в одному напрямку (якнайменше коротких рухів в різні сторони), використовуючи всю поверхню руки. Чи не розгортайте мастику тонше, ніж 5мм, тому що більш тонкий шар стане занадто пластичним, що призведе до розривів на торті.

Крок 6.

Розкатану до потрібного розміру цукрову мастику пополіруйте разглажівателем. Це дозволить Вам позбутися від невеликих відбитків, залишених качалкою.

Крок 7.

Підніміть цукрову мастику руками і перенесіть її на торт. Один з можливих способів – використання качалки для перенесення мастики на поверхню торта. Цей спосіб не завжди працює, особливо якщо торт великого розміру, а скалка маленька.

Крок 8.

Переконайтеся, щоб торт був по центру, і покрийте його мастикою. Дуже важливо, щоб мастика покрила весь торт зі сторонами. Намагайтеся покрити його так, щоб під поверхню між мастикою і тортом потрапило якомога менше повітря, інакше будуть утворюватися бульбашки.

Крок 9.

Проведіть разглажівателем по поверхні торта.

Крок 10.

Почніть притискати цукрову мастику до основи торта. Місця, де утворюються складки необхідно підняти кінчиками пальців і далі опустити до основи торта.

Крок 11.

Використовуючи внутрішню частину долоні, продовжуйте розгладжувати низ торта, поки він повністю не буде покритий мастикою.

Крок 12.

Вирівнюйте боку торта за допомогою одного або двох разглажівателей до тих пір, поки Ви не досягнете бажаного результату.

Крок 13.

Для того, щоб переконатися, що мастика прилипла до торта, проведіть разглажівателем по поверхні торта ще раз, трохи натискаючи до основи.

Крок 14.

Використовуючи разглажіватель, обріжте мастику по колу. При цьому намагайтеся притискати його якомога сильніше до основи торта. За допомогою кондитерського ножа обріжте залишки цукрової мастики.

Крок 15.

Сподіваємося, що наш майстер клас Вам у нагоді!

Де купити мастику для торта?

У магазині “Будинок кондитера” представлений широкий асортимент мастики для торта і створення цукрових квітів кращих англійських виробників, а також великий вибір кондитерського інвентарю та інструментів для декору. Ми доставимо замовлення в будь-який регіон Росії, Білорусі, Казахстану! Оптовим покупцям знижки! Купити мастику для торта


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + ten =