Як маринувати шашлик зі свинини

Як маринувати шашлик зі свинини?

Улюблені всіма шашлики можна робити з будь-якого м’яса: яловичини, курки, свинини, головне знати, як правильно його маринувати. І звичайно, кожен любитель свинячого шашлику має своє уявлення про те, як це найправильніше робити. Найчастіше в рецепті шашлику зі свинини присутній оцет, хоча існує безліч різних маринадів. Але не будемо відступати від традиції і першим ділом розглянемо, як маринувати шашлик зі свинини в оцті.

Шашлик зі свинини в оцті

Інгредієнти:

свинина – 2 кг;

цибуля – 300 г;

приправа для шашлику – 3 ст. ложки;

оцет (краще яблучний) 6% – 250 мл;

сіль за смаком.

Приготування

Нарізаємо цибулю півкільцями, м’ясо кубиками. Змішуємо цибулю з м’ясом. Додаємо оцет і спеції, перемішуємо і ставимо в холодильник. Шашлик зі свинини в оцті замаринується і за 1 годину, але краще, щоб м’ясо постояло хоча б години 2, а в ідеалі і всі 5. Солимо м’ясо перед приготуванням, нанизуємо його на шампури і смажимо над розжареним вугіллям.

Спеції для шашлику зі свинини можна брати будь-які, які вам до смаку, головне не кидати все відразу, інакше є таке м’ясо буде неможливо.

Шашлик в майонезі

Другий за популярністю – це рецепт шашлику зі свинини в майонезі.

Інгредієнти:

свинина – 2 кг;

майонез – 200 г;

цибуля – 6 шт .;

гірчиця – 200 г;

перець, сіль за смаком.

Приготування

Нарізаємо кубиками м’ясо і цибулю, укладаємо їх у каструлю, перчимо, солимо і перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік. Змішуємо гірчицю і майонез, додаємо до м’яса і перемішуємо. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися на 6:00.

Шашлик зі свинини в кефірі

Інгредієнти:

свинина – 1,5 кг;

цукор – 1,5 ч. ложки;

кефір (3,2%) – 1/2 л;

цибуля – 6 шт .;

перець, сіль.

Приготування

Половину цибулі ріжемо кубиками і змішуємо з м’ясом, порізаним на шматки. Додаємо потроху кефір, перемішуючи м’ясо, щоб воно просочилося. Додаємо цукор і знову перемішуємо. Зверху викладаємо решті цибулю, нарізану кільцями, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на годину при кімнатній температурі. Після прибираємо в холодильник на 10-12 годин, якщо в холодильник ставити не будете, то м’ясо можна буде смажити через 3-4 години.

Шашлик зі свинини з лимоном

Інгредієнти:

свинина – 2 кг;

лимон – 3 шт .;

цибулина – 3 шт .;

суміш спецій до шашлику – 1,5 ст. ложки.

Приготування

Нарізану шматками свинину викладаємо в каструлю, додаємо порізані цибулю і лимони. Перемішуємо, розминаючи цибулю і лимон руками, додаємо приправи, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч.

Шашлик зі свинини в мінералці

Інгредієнти:

свинина – 2,5 кг;

мінеральна вода – 1 л;

цибуля – 6 шт .;

рослинне масло – 1 ст. ложка;

спеції та сіль за смаком.

Приготування

Викладаємо порізані цибулю і м’ясо в каструлю, солимо, додаємо спеції і перемішуємо. Доливаємо мінералку, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2-3 години. За 30 хвилин до смаження додаємо рослинне масло.

Шашлик зі свинини в вині

Інгредієнти:

свинина – 1,5 кг;

цибуля – 6 шт .;

сухе червоне вино – 300 мл;

перець, сіль за смаком.

Приготування

Подрібнюємо половину взятого лука, другу половину нарізаємо кільцями. М’ясо ріжемо, перчимо кожен шматок і складаємо в каструлю, додаємо подрібнену цибулю і перемішуємо. Потихеньку доливаємо вино, не забуваючи перемішувати вміст каструлі, щоб воно просочилося вином. Залишився лук викладаємо зверху, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 3-4 години. Солимо перед смаженням.

Шашлик зі свинини в пиві

Інгредієнти:

свинина – 1,5 кг;

світле пиво – 1/2 л;

цибуля – 4 шт .;

перець, сіль за смаком.

Приготування

Нарізаємо свинину, перчимо і солимо кожен шматок і викладаємо їх в каструлю. Натираємо цибулю на крупній тертці, додаємо до м’яса і добре перемішуємо. Потроху вливаємо пиво, перемішуючи м’ясо. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо маринуватися 3-4 години.

Оригінальний рецепт шашлику зі свинини з ківі

Інгредієнти:

свинина – 2 кг;

ківі – 1 шт .;

цибуля – 4 шт .;

перець, сіль за смаком.

Приготування

Нарізаємо м’ясо шматками, цибулю кільцями і складаємо в каструлю. Додаємо перець, сіль, перемішуємо і залишаємо на 2-3 години. Очищаємо від шкірки ківі і натираємо на тертці, додаємо до м’яса, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + one =