Як маринувати шашлик з баранини

Як маринувати шашлик з баранини?

Julia Kisseleva Майстер (1562), закритий 2 роки тому

Віктор Штучний Інтелект (375727) 2 роки тому

Для того щоб замаринувати шашлик, необхідно підготувати обов’язково нержавіючу посуд з кришкою. Баранину слід нарізати невеликими шматочками, залишаючи тоненький шар жиру, завдяки якому шашлик з баранини виходить найбільш соковитим. Далі візьміть цибулю, який необхідно порізати кільцями, і посипте їм все м’ясо зверху. Потім також посипте баранину сіллю, не шкодуючи. Потім черга томатів. Можна використовувати і томатну пасту замість свіжих помідорів, але якщо Ви перевагу віддали все ж помідорам, то порубати їх часточками так, щоб утворилася кашоподібна маса. Нею слід залити все м’ясо поверх цибулі. Також нам знадобиться нарізана петрушка, якої слід посипати м’ясо, а потім додати перцю.

Необхідно дати майбутньому шашлику з баранини настоятися і гарненько просочитися. Тому помістіть м’ясо в досить прохолодне місце на 24 години, накривши його кришкою. Тільки прослідкуйте за тим, щоб баранина не “задихнулася». а тому в кришці має бути отвір для повітря. Зверніть увагу, що шашлик з баранини повинен стати вологим, але ні в якому разі не залитим маринадом повністю. Рекомендуємо час від часу помішувати м’ясо, спостерігаючи за змінами в його кольорі. Адже готовим воно буде тоді, коли посвітлішає, а також почне видавати характерний шашликовий аромат.

Безпосередньо перед самим приготуванням шашлику з баранини необхідно полити м’ясо винним оцтом, після чого ретельно його перемішати.

При нанизуванні баранини на шампури її можна чергувати з цибулею, а також з прошарками жиру. Рекомендується готувати шашлик з баранини протягом 15-20 хвилин, повільно повертаючи шампури на вугіллі.

Коли шашлик з баранини приготується, його подають із зеленою цибулею, лимоном і томатами, які слід порізати дольками.

Приємного Вам апетиту!

Решта відповіді

KSY Штучний Інтелект (273285) 2 роки тому

потрібно щоб це було м’ясо з молодого баранчика, парне.

На Кавказі (я там живу) не застосовують ніяких особливих маринадах: цибулю порізати кільцями, перець, сіль, зелень дрібно рубана (на ваш смак, дуже добре кінза). приправа для шашлику і все. Маринуєте 1-2 ч. І смажите.

Багато маринують м’ясо (будь то свинина, яловичина або баранина) з цибулею, гуртки якого потім нанизують на шампури. У цьому, на мій погляд, полягає помилка – цибуля при смаженні починає гірчити, і цей смак передається м’яса. Тому я пропоную цибулю натерти, а потім його сік видавити в маринад через марлю. У маринад також додаємо сіль, перець, столову ложку соняшникової олії, яйце, якщо є вино, непогано і їм сприснути наш шашлик. Через годину м’ясо можна відправляти на вогонь.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × three =