Як дізнатися, скільки в самогоні або спирті градусів?

Насправді, щоб самогон вийшов смачним і, умовно кажучи, нешкідливим (природно, при помірному споживанні), потрібно дотримуватися не так вже й багато правил. У загальних рисах я приведу їх зараз, а подробней можна дізнатися в. Отже. Початок всіх початків в цьому процесі брага. Прийнято вважати, що кращим сировиною для самогону є зернові. Проте виготовлення браги з зерна досить трудомісткий і складний процес, що вимагає певного температурного і вологісного режиму.

Як вирішити завдання в умовах малогабаритної квартири, я не знаю. А от у своєму будинку це цілком здійсненно. Найбільш просте сировину для браги – цукор, вода і дріжджі. Якщо порівнювати смакові якості цих самогону в чистому вигляді, що не настоение на травах, то, можливо, зерновий виграє, якщо ж робити настоянки, то різниці особливою я не бачу. Вихід спирту в тому і іншому випадку приблизно однаковий.

Також для виготовлення браги можна використовувати різні плоди або ягоди. Класичними представниками таких напоїв є коньяк і кальвадос. Правда, у цього способу є істотний недолік – низький вихід спирту. Однак, якщо уявити собі скільки яблук щорічно гине на садових ділянках, цей недолік легко піде на задній план. Крім того, такі самогонний самі по собі мають досить приємним смаком.

Після того, як брага дозріла, її необхідно дистилювати. Я не буду детально описувати процес перегонки. Все це можна прочитати в Скажу наступне, в першу чергу при дистиляції виходять самі шкідливі речовини.

Складають вони 5-8% від загального обсягу отриманого продукту. Найкраще застосування для них – протирати контакти електромеханічних реле. Словом, це суто технічний спирт. Припустимо, ви поставили брагу на цукрі. Нехай це буде 10 кг, щоб дізнатися, скільки вийде спирту, потрібно 10 помножити на 0,51, тобто 5 л. 8% від 5 літрів це 400 мл.

Начебто багато. Шкода, звичайно. Але, повірте, на лікарняному ліжку себе буде набагато сумніше. Для порівняння з 10 кг яблук виходить 0,6 літра самогону (коефіцієнт 0,06). Виливати доведеться 48 мл. Можна, звичайно, порахувати по нижній межі, і вилити 5% від повного обсягу, але я волію не ризикувати. Для особливо допитливих, я вкажу лише дві речовини, які виділяються в першій фазі перегонки – ацетон і метанол. Нещадно утилізацію ці 8%, починаємо процес збору корисної рідини, і продовжуємо його до тих пір, поки вміст спирту в ній не складе 35-40 градусів. Іншим критерієм визначення моменту, коли потрібно закінчити перегонку, служить здатність рідини підтримувати горіння.

У планованому мною відеокурсі я покажу це наочно. Брага здатна і далі виділяти спиртовмісну рідина, але в ній багато сивушних масел, які також не кращим чином позначаються на нашому організмі, тому власне і потрібно припиняти перегонку. Отриманий самогон вживати всередину поки що не стоїть. Його необхідно очистити від шкідливих домішок. Спочатку марганцівкою, потім деревним вугіллям.

Зазвичай рекомендують, додавши деревне вугілля, наполягати на ньому отриману рідину в перебігу тижня, періодично збовтуючи. Я ж просто додаю його при другій перегонці.

Як дізнатися, скільки в самогоні або спирті градусів?

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =