Традиційними фруктами для середньої смуги Росії є яблука та груші. Про користь яблук знає багато хто. А ось чим корисна груша? І чи можна їсти груші під час дієти? Читайте на Sportobzor. ru Ароматні і стиглі груші бажаний десерт на кожному столі. Їстівні сорти груші з’явилися відносно недавно, лише в 16 столітті, до цього груші не культивувалася, і дикі груші в свіжому вигляді є було небезпечно для здоров’я.

На щастя, зараз виведено досить багато сортів груш, так що навіть самому прискіпливому гурману є з чого вибрати. Чим корисна груша? Плоди груші не тільки володіють чудовими смаковими якостями вони містять унікальний набір і мінеральних речовин, таких як кальцій, калій, мідь, марганець, молібден, кобальт, мінеральні солі заліза. Вітамін С, що міститься в груші, необхідний для зміцнення імунної системи, вітаміни В1 і В2 допомагають боротися зі стресами і нервовим виснаженням. А вітамін Е, який також присутній в груші в значній кількості, по праву вважається вітаміном молодості і краси – діючи як антиоксидант, він попереджає поява зморшок, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, сприяє нормалізації гормонального фону у жінок. Крім того, в груші присутні рідкісні ефірні масла і біологічно активні речовини, які мобілізують захисні сили організму, підвищуючи його опірність інфекціям і запальним процесам, що особливо актуально в сезон застуд. Корисно знати, що жарознижуючі і протикашльові властивості груші зберігаються не тільки у свіжих плодах, а й грушевому соку, а також компоті, приготованому з сушеної груші.

Лікарі рекомендують вживати груші при запамороченнях, підвищеної стомлюваності, прискорене серцебиття, пов’язаних з високими фізичними навантаженнями. При всьому цьому калорійність груш відносно невелика всього 42 калорії на 100 гр свіжої м’якоті. Так що вживати груші під час дієти можна але з обережністю: вони мають властивість розпалювати апетит, так що важливо вміти вчасно сказати стоп. Кому не можна їсти груші? На жаль, вживання груш у свіжому вигляді має ряд протипоказань. Шкода груш полягає в тому, що це досить важкий для травлення продукт, тому переважно готувати з них компоти і відвар, запікати в духовці або відварювати.

Високий вміст у свіжих грушах клітковини може подразнювати слизові оболонки шлунка та посилювати їх перистальтику, особливо в літньому віці. Як альтернатива підійде грушевий пиріг або запечена груша с. Крім того, є груші потрібно не раніше ніж через 30 хвилин після основного прийому їжі, і ні в якому разі не вживати їх натщесерце.

Також не рекомендується запивати груші водою, особливо холодною. І ще один рада не поєднуйте в одній трапезі груші та іншу важку для шлунка їжу, наприклад, м’ясо. А от твердження, що груші не можна їсти при підвищеному рівні цукру в крові, є помилковим. Насправді солодкість груші додає не глюкоза, а фруктоза, якої в грошах значно більше.

Фруктоза не вимагає для засвоєння інсуліну, тому вживання груш при цукровому діабеті та ожирінні можливо, але без переїдання.

Груша: користь і шкода для людини, кому можна їсти цей фрукт, а кому не можна, а також унікальні властивості сушеної груші

Прочитати статтю повністю.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 3 =