Чи шкідливі антибіотики в їжі?

В принципі, антибіотики в їжі небезпечні тим же, чим і антибіотики самі по собі. Говорячи про небезпеку антибіотиків в продукті, ми маємо на увазі, в першу чергу, продукти тваринного походження. Проблема виникла внаслідок гонки за обсягом і кількістю виробленого м’яса, риби, морепродуктів, вирощуваних на спеціалізованих фермах.

Кучність біологічних видів в таких фермах більшою мірою сприяє хворобам, тому здійснюється введення в раціон тварин і птахів антибіотичних засобів, штучні рибні ставки, водойми з креветками та іншими їстівними членистоногими обробляються антибіотиками. У тварин, які отримують антибіотики, через мікробіологічної стерильності послаблюється природний імунітет, так як він стає непотрібним. Такі тварини вже не можуть існувати без антибіотиків. Антибіотики знищують не тільки небезпечні мікроорганізми, але й корисну кишкову мікрофлору людини, яка, на відміну від патогенних бактерій і мікробів, довго відновлюється. У середовищі, де є антибіотики, у мікробів більше шансів мутувати до резистентного стану, т.

е. вони можуть стати несприйнятливими до антибіотиків. Людство з епохи пеніциліну вже вивело на свою голову десятки бактерій, які не знищуються ніякими відомими нам антибіотиками. У молоці, багатому кальцієм, але в якому присутні залишки антибіотиків тетрациклінової групи, кальцій зв’язується і не засвоюється. І це тільки кілька мінусів АБ, які я перерахував.

Так що, купуйте екологічно чисту продукцію, морепродукти з написом Виловлено в природних умовах. Добре, якщо у вас є знайомі, які містять свою худобину для молока і м’яса. Зміцнюйте імунітет і будьте здорові!.

Чи шкідливі антибіотики в їжі?

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =